Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tkay Maidza – “Cashmere”

Heel obscuur is de in Zimbabwe geboren Australische Tkay Maidza al even niet meer, maar een echte doorbraak laat (onbegrijpelijk) ook nog op zich wachten. De 26-jarige artieste heeft wel haar strepen al verdiend met haar ep-reeks Last Year Was Weird, waarvan in het bijzonder de tweede volume van vorig jaar vol aangename bangers stond. Die reeks begon ze al in 2018, en die titel is er sindsdien duidelijk alleen nog toepasselijker op geworden. Op Last Year Was Weird, Vol. 3, te beluisteren vanaf 9 juli, zullen we ons zeker aan nog meer corona-overpeinzingen mogen verwachten.

Het is bij Maidza moeilijk om niet snel een connectie te voelen met de muziek die ze maakt. Ze weet met gemak een intieme atmosfeer te creëren, waarbij je al snel in haar wereld verloren geraakt. Een op het eerste zicht traag en treuzelend, maar licht psychedelisch, nummertje bloeit tijdens het refrein helemaal open. Maidza is goed in iets groter laten klinken dan het is, hier met behulp van een funky baslijn, wat opvliegende synths, maar ook met haar eigen beklijvende stem. Als ze dit soort nummers blijft uitgeven, spreken we niet meer over of ze de absolute top zal halen, maar wanneer.

Instagram / Twitter / Facebook

Ontdek nog meer Spotify. 

176 posts

About author
guess this must be the place
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tkay Maidza - "WUACV"

Haar roots ligt in Zimbabwe, ze groeide op in Australië, zette gtote muzikale stappen in Berlijn en woont tegenwoordig in Los Angeles….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tkay Maidza & Flume - "Silent Assassin"

De in Zimbabwe geboren, Australische Tkay Maidza is terug. Na de trilogie van ep’s genaamd Last Year Was Weird (Pt. 1, 2…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tkay Maidza - "Nights in December"

Wat hebben Dua Lipa en Billie Eilish gemeenschappelijk? Ze namen beide Tkay Maidza mee op tour en zijn volledig overtuigd van haar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.