Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tkay Maidza – “Cashmere”

Heel obscuur is de in Zimbabwe geboren Australische Tkay Maidza al even niet meer, maar een echte doorbraak laat (onbegrijpelijk) ook nog op zich wachten. De 26-jarige artieste heeft wel haar strepen al verdiend met haar ep-reeks Last Year Was Weird, waarvan in het bijzonder de tweede volume van vorig jaar vol aangename bangers stond. Die reeks begon ze al in 2018, en die titel is er sindsdien duidelijk alleen nog toepasselijker op geworden. Op Last Year Was Weird, Vol. 3, te beluisteren vanaf 9 juli, zullen we ons zeker aan nog meer corona-overpeinzingen mogen verwachten.

Het is bij Maidza moeilijk om niet snel een connectie te voelen met de muziek die ze maakt. Ze weet met gemak een intieme atmosfeer te creëren, waarbij je al snel in haar wereld verloren geraakt. Een op het eerste zicht traag en treuzelend, maar licht psychedelisch, nummertje bloeit tijdens het refrein helemaal open. Maidza is goed in iets groter laten klinken dan het is, hier met behulp van een funky baslijn, wat opvliegende synths, maar ook met haar eigen beklijvende stem. Als ze dit soort nummers blijft uitgeven, spreken we niet meer over of ze de absolute top zal halen, maar wanneer.

Instagram / Twitter / Facebook

Ontdek nog meer Spotify. 

99 posts

About author
i guess this must be the place
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tkay Maidza & Yung Baby Tate - "Kim"

De Australische Tkay Maidza maakt al muziek sinds 2013. In 2016 bracht ze haar eerste album uit, maar echte furore maakte ze…
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 40 beste ep’s van 2020

De ep is een formaat dat hoe langer hoe meer aan relevantie wint. Zeker in tijden waarin albums moeten worden uitgesteld en…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tkay Maidza - "IDC IF U BE DED"

Tkay Maidze ziet er misschien braaf en lief uit, muzikaal durft de Australische rapster aardig uithalen. Maidza is geboren in Zimbabwe, maar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.