Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single John Mayer – “Last Train Home”

Na anderhalf jaar radiostilte is onze geliefde singer-songwriter John Clayton Mayer terug met nieuw materiaal. Vorig jaar was zijn voortreffelijk gitaarspel nog te horen in een samenwerking met soulzanger Leon Bridges, maar op een eigen nummer moesten we tot nu wachten. De Amerikaan doet al decennialang menig hart sneller slaan met zijn vingervlug getokkel en heerlijke, vaak ook makkelijk meezingbare songteksten. Zo evolueerde hij tot niet weg te denken artiest binnen het pop-softrockgenre. Of zijn muziek de voorbije jaren altijd van even hoge kwaliteit was, is voor discussie vatbaar. Waar we het echter wel over eens zijn, is dat de gitarist-zanger vooral doet waar hij zin in heeft.

Wanneer de eerste tonen van “Last Train Home” worden ingezet, komen we meteen tot het besef hoe hard we de regens in Afrika wel niet gemist hebben. De verwarring slaat dan ook toe als we niet David Paich, maar John Mayers zachte stem uit onze speaker horen komen. Dat Mayer zijn inspiratie de voorbije jaren al eerder in de seventies zocht, is geen verrassing meer. Op de in 2018 uitgebrachte single “New Light” horen we onder andere gelijkaardige invloeden terugkomen. De videoclip van “Last Train Home” matcht bovendien perfect met de sfeer van het nummer en ook het feit dat John duidelijk nog geen kappersafspraak heeft kunnen vastleggen om van zijn coronacoupe af te geraken, draagt bij aan het geheel.

Alle gekheid op een stokje. “Last Train Home” vormt een typisch John Mayer-nummer. Een aanstekelijk deuntje en refrein in combinatie met hier en daar een gitaarriffje. Niet veel speciaals, maar uiteindelijk wel een aangenaam lied. Op het einde van het nummer worden we ook nog even verrast dankzij Maren Morris die komt opdagen als backing vocal, om dan het lied “Africa”-gewijs te laten uitfaden.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

22 posts

About author
Meestal een blij (en dansend) beertje!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

Leon Bridges - Gold-Diggers Sound (★★★½): Modern diner van een traditioneel recept

Leon Bridges is niet meteen van plan zijn zitje aan de ronde tafel der retro-artiesten af te geven. Vanaf het begin van…
AlbumsFeatured albumsRecensies

John Mayer - Sob Rock (★★): Sob Recensie

Album acht is gearriveerd. Doorheen zijn carrière heeft John Mayer ons al zowat iedere emotie bezorgd zoals een tactische schrijver voor Thuis…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Leon Bridges - "Motorbike"

De klassieke stijl van Leon Bridges kan worden omschreven als hedendaagse soul en r&b met een retro kantje. Aan de hand van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.