Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single John Mayer – “Last Train Home”

Na anderhalf jaar radiostilte is onze geliefde singer-songwriter John Clayton Mayer terug met nieuw materiaal. Vorig jaar was zijn voortreffelijk gitaarspel nog te horen in een samenwerking met soulzanger Leon Bridges, maar op een eigen nummer moesten we tot nu wachten. De Amerikaan doet al decennialang menig hart sneller slaan met zijn vingervlug getokkel en heerlijke, vaak ook makkelijk meezingbare songteksten. Zo evolueerde hij tot niet weg te denken artiest binnen het pop-softrockgenre. Of zijn muziek de voorbije jaren altijd van even hoge kwaliteit was, is voor discussie vatbaar. Waar we het echter wel over eens zijn, is dat de gitarist-zanger vooral doet waar hij zin in heeft.

Wanneer de eerste tonen van “Last Train Home” worden ingezet, komen we meteen tot het besef hoe hard we de regens in Afrika wel niet gemist hebben. De verwarring slaat dan ook toe als we niet David Paich, maar John Mayers zachte stem uit onze speaker horen komen. Dat Mayer zijn inspiratie de voorbije jaren al eerder in de seventies zocht, is geen verrassing meer. Op de in 2018 uitgebrachte single “New Light” horen we onder andere gelijkaardige invloeden terugkomen. De videoclip van “Last Train Home” matcht bovendien perfect met de sfeer van het nummer en ook het feit dat John duidelijk nog geen kappersafspraak heeft kunnen vastleggen om van zijn coronacoupe af te geraken, draagt bij aan het geheel.

Alle gekheid op een stokje. “Last Train Home” vormt een typisch John Mayer-nummer. Een aanstekelijk deuntje en refrein in combinatie met hier en daar een gitaarriffje. Niet veel speciaals, maar uiteindelijk wel een aangenaam lied. Op het einde van het nummer worden we ook nog even verrast dankzij Maren Morris die komt opdagen als backing vocal, om dan het lied “Africa”-gewijs te laten uitfaden.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

30 posts

About author
Meestal een blij (en dansend) beertje!
Articles
Related posts
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 40 beste ep's van 2022

De ep wint dezer dagen steeds meer aan belang en dat ligt vooral aan het feit dat de samenleving vlugger wordt. Alles…
LiveRecensies

Toto @ Proximus Pop-Up Arena: Feeërieke stadionrock

Van alle Amerikaanse groepen die eind jaren 70-begin jaren 80 hitnoteringen bereikte met synthezisers, hardrock en een vleug romantiek, heeft Toto de…
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2022 (Festivaldag 3): Het rijk der tieneridolen

Op de derde dag van Rock Werchter stonden pop en elektronische muziek centraal. Met headliners Imagine Dragons en Twenty One Pilots had…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.