Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single John Mayer – “New Light”

john mayer - new light

Slechts een jaar na de release van The Search for Everything lost John Mayer een nieuwe single. Dat is misschien ook meteen de reden waarom we geen fan zijn van het nummer. “New Light” is de jongste worp van de Amerikaanse singer-songwriter en begrijp ons niet verkeerd; het heeft alles wat elke goede John Mayer-song heeft: strak gitaarspel en aanstekelijke melodieën. De single slaagt er echter niet in zich te onderscheiden, waardoor het lijkt alsof Mayer overhaast nieuw materiaal wilde uitbrengen.

Het aanstekelijke begin, dat een beetje doet denken aan “Dreams” van Fleetwood Mac voorspelt nochtans niets slecht. In het liedje smeekt Mayer wanhopig naar een tweede kans. Het nummer zit goed in elkaar en kan een remedie zijn voor lotgenoten die ook op zoek zijn naar een tweede kans. Toch moeten we zeggen dat het ons niet kan overtuigen. We beweren niet dat het een slecht nummer is, maar het kan ons gewoon niet verrassen. Laat dat nu net hetgeen zijn waar wij beren warm van worden.

Mayer staat erom bekend steeds vernieuwende muziek te brengen en slaagt daar doorgaans met verve in. Dat is ook te merken aan zijn palmares: “Slow Dancing in a Burning Room”, “Your Body is a Wonderland” en zelfs het recentere “Moving on and Getting Over”. Nieuwkomer “New Light” sluit net iets te veel aan bij zijn album The Search For Everything uit 2017.

8 posts

About author
Met jubel en passie voor muziek op zoek naar utopieën.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jacob Collier - “Never Gonna Be Alone” (feat. Lizzy McAlpine & John Mayer)

Wanneer Jacob Collier weer met iets nieuws komt dan zitten wij op onze punt van de stoel want de muzikale duizendpoot weet…
AlbumsFeatured albumsRecensies

John Mayer - Sob Rock (★★): Sob Recensie

Album acht is gearriveerd. Doorheen zijn carrière heeft John Mayer ons al zowat iedere emotie bezorgd zoals een tactische schrijver voor Thuis…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single John Mayer - "Last Train Home"

Na anderhalf jaar radiostilte is onze geliefde singer-songwriter John Clayton Mayer terug met nieuw materiaal. Vorig jaar was zijn voortreffelijk gitaarspel nog…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.