Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Leon Bridges feat. John Mayer – “Inside Friend”

© CPU- Willem Devriendt

Grote soulstemmen zijn er niet meer zoveel en daarom doet het ons veel plezier dat met Leon Bridges een nieuwe generatie het genre levende houdt. De Texaan werd in 2015 heel plots de reizende ster met het debuutnummer “Coming Home” en speelde datzelfde jaar ook al op Rock Werchter. Zijn eerste plaat werd meteen genomineerd voor een Grammy Award en werd na een halfjaar al bekroond met een gouden plaat (meer dan half miljoen verkochte platen) in de VS. Er volgde met Good Thing nog een fijn album en natuurlijke de fabuleuze Texas Sun ep met Khruangbin. Ook voor zijn nieuw nummer sloeg hij de handen in mekaar met een andere artiest, deze keer met John Mayer.

Ook met John Mayer fabriceert Leon Bridges piekfijne nummers. Met veel gevoel zingt Leon Bridges over een rustige melodielijn, die vooral gekenmerkt wordt door het puike gitaarspel van John Mayer. Hier en daar hoor je John Mayer ook nog zingen en harmoniseren met Leon Bridges, waarmee beiden ons in de zevende muzikale hemel katapulteren. De smoothness van “Inside Friend” zorgt voor een bepaalde rust waar je uren naar zou kunnen luisteren. Of er ook een gemeenschappelijke ep komt, is nog onduidelijk, maar laten we hopen dat het niet bij “Inside Friend” blijft.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

10 april 2020

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief