Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single PAARD. – “2020 Rainbow Problems”

© CPU – Joost Van Hoey

Het antropomorfe nu-jazz-groepje PAARD. uit Gent maakt zich op voor de release van hun debuutalbum. Na een jaar lang her en der op shows en festivals te spelen (we spreken nog over pre-corona) groeide hun succes in de regionale jazzscenes op heel organische wijze, zonder ook maar één nummer uit te brengen. Vorig jaar bracht het trio – bestaande uit Wim Segers, Sigfried Burroughs en Owen Perry Weston – dan eindelijk een eerste ep uit genaamd ZALM. Die ep was een leuk voorsmaakje (pun intended), maar de liveshows van PAARD. toonden dat ze nog veel meer in hun mars (galop?) hebben dan ze al op band lieten vastleggen.

In de herfst verschijnt dan eindelijk het debuutalbum van PAARD. Naar welk dier het vernoemd wordt, is vooralsnog niet bekend, maar we krijgen wel al de eerste single hieruit te horen. “2020 Rainbow Problems” schiet meteen uit de metaforische startblokken met een snerende groove en gang vocals – inclusief maffe ad libs – die doen denken aan Beastie Boys. De dikke baslijn en zwevende effecten afkomstig uit Segers’ vibrafoon creëren vervolgens een duistere dreigende stemming. Waar PAARD. ons verder naartoe zal brengen, valt nog even af te wachten, maar met deze hoofdsingle zit de sfeer alvast goed!

PAARD.’s debuutplaat verschijnt in november via W.E.R.F. Records.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

Jack Vamp & The Castle of Creep @ WERF: De wereld van de Vamp

Je weet het of je weet het niet, maar Studio Brussel maakte afgelopen maandag de negen finalisten van De Nieuwe Lichting 2023…
LiveRecensies

PAARD. @ Charlatan: Hyperkinetisch hoefgetrappel

Dat Gent net zoals andere grootsteden een broeihaard is aan buitensporig talent, vereist amper of geen opzoekingswerk. Het wordt daarentegen pas interessant…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Doodseskader – “GABOS”

Intussen weten we al dat Tim De Gieter (gekend van onder andere Amenra en Every Stranger Looks Like You) en Sigfried Burroughs…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.