Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Pa Salieu – “Glidin'” (feat. slowthai)

© Jack Bridgland

In januari werd Pa Salieu door een vakjury naar voren geschoven als BBC Sound of 2021, maar ook buiten de UK is zijn ster verder rijzende. Het Britse multitalent bracht vorig jaar in november met Send Them to Coventry een weergaloze mixtape uit die hem definitief op de kaart wist te zetten. Dankzij een inventieve sound en een onverbloemd levensverhaal wordt je als luisteraar helemaal meegezogen in de kleurrijke wereld van Pa Salieu waarin grenzen vervagen en nieuwe genres ontstaan. Een half jaar na zijn laatste release luidt Pa Salieu de zomer nu ook officieel in met “Glidin'”, waarvoor hij samenwerkte met slowthai.

Pa Salieu gaat op “Glidin'” resoluut voor een zomerse sfeer doorspekt met afro-invloeden en dat met groot succes. “Glidin'” is namelijk een geweldig nummer waarop Pa Salieu en de producers LiTek en Whyjay de gulden middenweg vonden tussen futuristische afrotrap en snedige UK grime. De originaliteit en de durf om buiten de lijntjes te kleuren, zorgt voor iets speels en een heerlijke dynamiek waar je als luisteraar alleen maar van kan genieten. De keuze om enfant terrible slowthai ook nog in te binden op “Glidin'” pakt bijzonder goed uit en geeft de jongeman de mogelijkheid om zich van een iets andere kant te laten horen. Pa Salieu is een zegen voor de Britse muziekwereld, die andermaal weet te verbazen met een totaalplaatje!

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1570 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mura Masa - "blessing me" (feat. Pa Salieu & Skillibeng)

Mura Masa heeft eigenlijk geen introductie meer nodig. De Britse multi-instrumentalist en producer groeide op op het kleine eiland Guernsey, maar trok…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Ibeyi - Spell 31 (★★★): Eclectische verderzetting

In 2016 zaten ze samen met Zendaya aan de zijde van Beyoncé op een trap tijdens dier laatste befaamde Lemonde visual album,…
AlbumsRecensies

Denzel Curry - Melt My Eyez, See Your Future (★★★★): Een mannelijke man reikt naar de andere kant

Elk genre zijn contraire helden, en zo ook Denzel Curry. Talloze memes werden reeds gewijd aan Curry’s nummers, gezichtuitdrukking of uitspraken, waarmee…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.