Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single MEROL – “Feromonen”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Als je geen fan bent van de muziek van MEROL, moet je haar toch een ding nageven. Ze heeft met “knaldrang” een waar begrip aan de Nederlandse taal toegevoegd, en dan nog eentje waarvan we tegenwoordig allemaal de betekenis kennen. Naast die prestaties heeft de Nederlandse zangeres er ook een sport van gemaakt om taboes te doorprikken alsof het niets is. Bekendste voorbeelden zijn natuurlijk “Hou je bek en bef me” of onlangs nog de “foefsafari“. Aan dat lijstje mogen we vandaag nog “feromonen” toevoegen. Een echte single is het nummer misschien niet, aangezien ze het schreef voor de serie Follow de SOA – waar MEROL zelf overigens ook in meespeelt – maar na de eerste luisterbeurt maakt ons dat bijzonder weinig uit.

We zullen het kort houden: MEROL doet het weer. Op “feromonen” laat ze lekkere baslijnen door elkaar lopen met catchy synths en een leuke beat. Het lijkt wel alsof we terug de jaren negentig in worden gekatapulteerd en we voor we het goed en wel beseffen op een of andere glitterende dansvloer staan. In de refreinen schakelt de Nederlandse dan nog een versnelling hoger. ‘Oeh, ik proef je feromonen’, zingt ze op haar gekende, zwoele manier, waarna we helemaal in zwijm vallen. Stilstaan behoort niet tot de mogelijkheden op de nieuwe van MEROL, waardoor we zelfs stiekem hopen dat “feromonen” een van de hitjes van komende zomer wordt.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1115 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single MEROL - "patronen"

We zijn bij Dansende Beren al een hele tijd fan van de Nederlandse MEROL, maar op de een of andere manier bleef…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single MEROL - "vol"

De hersenpan van de Nederlandse MEROL lijkt wel overuren te draaien, want ze brengt vandaag nog maar eens een gloednieuwe single uit….
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Juliet - "Content"

Juliet is het soloproject van Julia Schellekens. De Nederlandse studeerde af aan het Conservatorium van Amsterdam en is ook gevestigd in de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.