Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single MEROL – “Feromonen”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Als je geen fan bent van de muziek van MEROL, moet je haar toch een ding nageven. Ze heeft met “knaldrang” een waar begrip aan de Nederlandse taal toegevoegd, en dan nog eentje waarvan we tegenwoordig allemaal de betekenis kennen. Naast die prestaties heeft de Nederlandse zangeres er ook een sport van gemaakt om taboes te doorprikken alsof het niets is. Bekendste voorbeelden zijn natuurlijk “Hou je bek en bef me” of onlangs nog de “foefsafari“. Aan dat lijstje mogen we vandaag nog “feromonen” toevoegen. Een echte single is het nummer misschien niet, aangezien ze het schreef voor de serie Follow de SOA – waar MEROL zelf overigens ook in meespeelt – maar na de eerste luisterbeurt maakt ons dat bijzonder weinig uit.

We zullen het kort houden: MEROL doet het weer. Op “feromonen” laat ze lekkere baslijnen door elkaar lopen met catchy synths en een leuke beat. Het lijkt wel alsof we terug de jaren negentig in worden gekatapulteerd en we voor we het goed en wel beseffen op een of andere glitterende dansvloer staan. In de refreinen schakelt de Nederlandse dan nog een versnelling hoger. ‘Oeh, ik proef je feromonen’, zingt ze op haar gekende, zwoele manier, waarna we helemaal in zwijm vallen. Stilstaan behoort niet tot de mogelijkheden op de nieuwe van MEROL, waardoor we zelfs stiekem hopen dat “feromonen” een van de hitjes van komende zomer wordt.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

839 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single MEROL - "foefsafari"

Het is bijna Valentijn, dat betekent een nieuwe single van Merol. Het begint een jaarlijkse traditie te worden, een moment waarnaar de echte…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single MEROL - "knaldrang"

Het gebeurt wel vaker dat Nederlandse sterren ook in ons land schitteren, en dat is ook bij MEROL het geval. De zangeres…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single MEROL – “Je Vais Vite (op de Campingdisco)”

Wie Merel Baldé ondertussen nog niet kent, zat de voorbije jaren in een hele diepe grot. Echte MEROL-fans zouden daar al meteen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.