Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single MEROL – “Feromonen”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Als je geen fan bent van de muziek van MEROL, moet je haar toch een ding nageven. Ze heeft met “knaldrang” een waar begrip aan de Nederlandse taal toegevoegd, en dan nog eentje waarvan we tegenwoordig allemaal de betekenis kennen. Naast die prestaties heeft de Nederlandse zangeres er ook een sport van gemaakt om taboes te doorprikken alsof het niets is. Bekendste voorbeelden zijn natuurlijk “Hou je bek en bef me” of onlangs nog de “foefsafari“. Aan dat lijstje mogen we vandaag nog “feromonen” toevoegen. Een echte single is het nummer misschien niet, aangezien ze het schreef voor de serie Follow de SOA – waar MEROL zelf overigens ook in meespeelt – maar na de eerste luisterbeurt maakt ons dat bijzonder weinig uit.

We zullen het kort houden: MEROL doet het weer. Op “feromonen” laat ze lekkere baslijnen door elkaar lopen met catchy synths en een leuke beat. Het lijkt wel alsof we terug de jaren negentig in worden gekatapulteerd en we voor we het goed en wel beseffen op een of andere glitterende dansvloer staan. In de refreinen schakelt de Nederlandse dan nog een versnelling hoger. ‘Oeh, ik proef je feromonen’, zingt ze op haar gekende, zwoele manier, waarna we helemaal in zwijm vallen. Stilstaan behoort niet tot de mogelijkheden op de nieuwe van MEROL, waardoor we zelfs stiekem hopen dat “feromonen” een van de hitjes van komende zomer wordt.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1409 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Best Kept Secret (Festivaldag 1): Home sweet home!

Maurits Westerik mag dan al drie jaar de touwtjes in handen hebben bij Best Kept Secret, het is echter zijn allereerste editie…
InstagramLiveRecensies

MEROL @ Kunstencentrum Vooruit (Concertzaal): Muziek voor dansende binnen- en buitenbeentjes

Wie het afgelopen najaar De Slimste Mens Ter Wereld op zijn beeldbuis had, is maar al te bekend met Merel Baldé. Als…
AlbumsFeatured albumsRecensies

MEROL - Troostprijs (★★★★): Triomftocht van een rijzende popster

Voor de meesten was 2021 een vlak jaar zonder merkwaardige hoogtepunten, maar voor MEROL betekende het haar welverdiende doorbraak. Met eerdere hitjes…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.