Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Low Roar – “Everything To Lose”

Low Roar

Voor velen onder ons heeft Low Roar nog een introductie nodig, maar voor diegene die hem wel kennen is hij ook meteen een van de beste artiesten. Oftewel ben je helemaal mee in het verhaal of helemaal niet, er is geen grijze zone bij de Amerikaan. Zijn debuutplaat Low Roar en opvolger 0 zijn pure juweeltjes die je nooit meer vergeten zal. In 2017 bracht de Amerikaan Once In A Long Long While… uit, waar hij misschien het zekere voor het onzekere nam en iets te veel op safe speelde. Niet meer de speelse gevoelenssnaren op dat gitaartje, maar wel een heel volwassen, goed klinkende plaat. Dat kan je ook zeggen over zijn laatste langspeler ross., maar laat het goed klinkend dan maar weg. Te veel melodieën en weinig origineel. Hopelijk blijft het bij dit ene vreemde eendje in de bijt.

“Everything To Lose” begint goed met een leuk elektronisch melodietje dat van boven naar beneden in je hoofd zwalpt. Al snel komt de immer mooie stem van Ryan Karazija op het toneel, al moeten we zeggen dat deze ons niet meer zozeer kan bekoren als op zijn eerste twee albums. Op de singles althans, want tijdens een liveconcert is hij nog steeds een nachtegaal onder een heldere hemel. Zo’n hoog niveau aanhouden is natuurlijk voor weinigen weggelegd, maar stiekem hadden we dit toch gehoopt/verwacht van Low Roar. Naar het midden toe vallen alle instrumenten wel op zijn plaats, maar het heeft enkele luisterbeurten nodig om het bos door de bomen te zien. Conclusie: een goede single met weinig magie.

Het loslaten van deze nieuwe single ging ook gepaard met ander goed nieuws: op 30 juli vuurt hij nogmaals een nieuw album af. Hopelijk is deze gemikt op het hart.

Facebook / Instagram / Twitter

Related posts
AlbumsRecensies

Low Roar - maybe tomorrow... (★★½): Puzzel met ontbrekende stukjes

Hier is ie dan! maybe tomorrow… is de vijfde langspeler van de Amerikaans-IJslandse muzikant Ryan Karazija. Na de albums Low Roar, 0…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Low Roar - "Hummingbird"

De Amerikaan Low Roar brengt op het einde van deze maand zijn vijfde langspeler uit. De laatste jaren komt Ryan Karazija nogal…
AlbumsRecensies

Low Roar - Inure (★★★): De magie van weleer heeft de kamer verlaten

Slechts 7 maanden geleden bracht Low Roar zijn 4de album Ross uit, maar nu is de Amerikaanse/IJslandse muzikant al terug met nieuwe…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.