Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Spector – “Catch You on the Way Back In”

De Britse indierockers van Spector vieren dit jaar hun tiende verjaardag, al is dat jammer genoeg nog steeds zonder grote doorbraak. Redelijk vreemd als je het ons vraagt, want de muziek die de mannen maken mag er zeker zijn. Ondertussen is het ook al om en bij de zes jaar geleden dat de Londenaren nog eens een album fabriceerden, al kwam er vorig jaar met Non-Fiction wel nog een compilatieplaat. Nu wordt ons lange wachten dan toch beloond, want later dit jaar brengt het vijftal met Now or Whenever een splinternieuwe langspeler op de markt. Groot nieuws dus, en om dat te vieren kregen we meteen eerste voorsmaakje “Catch You on the Way Back In” op ons bord.

In vergelijking met de scheurende surfgitaartjes die de mannen al eens graag durfden gebruiken op vorig materiaal, klinkt hun nieuwste exemplaar redelijk braaf. “Catch You on the Way Back In” lijkt wel vlot uit de startblokken te komen met een fijne gitaarlijn en een opbouwende drum, maar eenmaal het eerste refrein voet aan wal zet, zakt het tempo helemaal in. Dat Spector iets wegheeft van een band als The Vaccines wordt vandaag wel nog maar eens onderlijnd, al zal het al dat melancholische achter zich moeten laten als het even groots wil uitpakken als vroeger. Het is een dubbeltje op z’n kant dus, die nieuwe single van de Britten. Als we dan toch moeten kiezen, dan neigen we eerder naar ‘net niet’. Gelukkig is de weg nog lang en is dit slechts de eerste single van een volledig nieuwe plaat. Het kan dus nog alle kanten uit!

Now or Whenever is vanaf 1 oktober beschikbaar.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1013 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Spector - "When Did We Get So Normal?"

Al sinds 2011 timmeren de heren van Spector aan hun toekomst, al is er aan hun brug van Londen naar hier nog…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Spector - "I Won't Wait"

Het is uitkijken naar de nieuwe plaat van Spector dit jaar. De indierockband uit Londen gaat sinds 2012 mee, maar echt doorbreken…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Spector - "Untitled in D"

Spector laat met “Untitled in D” een mogelijke nieuwe hit op ons los. De band werd in 2011 opgericht en bracht sindsdien…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.