Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Spector – “When Did We Get So Normal?”

Al sinds 2011 timmeren de heren van Spector aan hun toekomst, al is er aan hun brug van Londen naar hier nog wel wat werk. De indierockers hebben nochtans al twee heerlijke albums en meerdere ep’s op hun conto staan, waarop onder andere de prachtexemplaren “Fine Not Fine” en “Chevy Thunder” terug te vinden zijn. De laatste drie ep’tjes bundelen ze op 29 april in de compilatie Non-Fiction. Deze nieuwe single is de afsluiter van hun meest recente ep, die heel droog de naam Extended Play draagt.

In “When Did We Get So Normal” is zanger Fred Macpherson de spreekbuis van iemand die beseft dat hij in een ingedutte relatie zit. Die klaagzang wordt gebracht in typische Spectorstijl. De gekwelde stem van de zanger – die zich ook perfect zou lenen tot postpunknummers – gaat zoals steeds hand in hand met vrolijk klinkende synths, typische indiegitaren en goedbedachte teksten. Een voorbeeld van dat laatste: ‘Now I know what average is / Now I’m one of them / More M&S than S&M’. Voor je het weet, zing je weer uitgelaten mee met het refrein en zou je bijna blij worden van deze doodbloeiende romance. Al hoeft het niet noodzakelijk om liefde te gaan. Zowat iedereen kan zich dezer dagen wel herkennen in dit verhaal van verveling, routine en een schrijnend gebrek aan avontuur. De remedie die wij voorstellen: meer naar Spector luisteren!

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

31 maart 2020

About Author

Gilke Geeraerts


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief