Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tom Odell – “lose you again”

© CPU – Bert Savels

Binnen een dikke maand is het zover. Dan verschijnt met monsters eindelijk nog eens een nieuwe plaat van Tom Peter Odell. De jonge Brit werd, mede door de coronacrisis, al verschillende keren gedwongen om de release vooruit te schuiven, maar dat maakte hij ruimschoots goed met het uitbrengen van singles. Zo kregen we al twee versies van “monster” te horen, klonk “numb” verrassend leuk en bleek ook laatste single “money” beter te worden met de luisterbeurt. Tom is weliswaar zijn rolletje als jongen met de piano ontgroeid, maar hij blijft het instrument wel als belangrijk beschouwen in zijn muziek. Dat is zeker op het splinternieuwe “lose you again” het geval.

Aanvankelijk laat de Brit op zijn nieuwste creatie alle toegevoegde elektronica van de afgelopen singles achterwege en richt hij zich op het breekbare. Met enkel een piano en zijn stem trekt hij “lose you again” redelijk emotioneel op gang, maar geleidelijk aan bloeit de track open met heel wat begeleidende elektronica. Mede dankzij al die extra’s en Tom zijn uithalen, komt het nummer daarom nogal groots binnen, zonder te overdrijven welteverstaan. Een emotionele boodschap heeft de nieuwste single van de man zeker, maar we moeten toch nog even wennen aan de mix van klassieke piano en elektronica die hij ons hier probeert te verkopen. Ondanks dat hij ons vandaag minder kan overtuigen, waren de vorige singles wel van een hoge kwaliteit, waardoor we nu al uitkijken naar monsters. 

De release van monsters werd uitgesteld naar 9 juli.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1502 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Tom Odell @ Ancienne Belgique (AB): Lief(de) en leed

Het ging even wat minder met Tom Odell. De Brit kampte de laatste jaren met paniekaanvallen en verlammende angst. De altijd zo…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tom Odell - "Smiling All The Way Back Home"

Zo’n tien jaar geleden was het eigenlijk onmogelijk om te ontsnappen aan Tom Odell’s “Another Love”. Het nummer was werkelijk waar overal:…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tom Odell - "Flying :))"

Tom Odell werkt aan een vijfde plaat. Daarvan brengt hij vandaag zijn derde single “Flying :))” uit.  De meesten kennen de Brit…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.