Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tom Odell – “money”

©️ CPU – Stijn Verbruggen

Onze Britse vriend Tom Odell leek even van de radar te zijn verdwenen, maar is sinds kort weer alive and kicking. Het is wel niet zo dat de jongeman na zijn gigantische hit “Another Love” was gestopt met het maken van muziek, maar zijn relevantie was zoals de zee: het kwam in golfjes. Nadat hij in 2018 zijn laatste albumgerelateerde wapenfeit op de wereld losliet, komt er nu met monsters een gloednieuwe plaat aan. Daaruit kregen we met “numb” al een uitstekende single te horen en releasete Tom zelfs twee verschillende versies van de titeltrack. Nu is het dus tijd voor single nummer drie (of vier?), en die krijgen we in de vorm van “money”.

Dat Tom Odell al lang niet meer de jongen is die zingt over gebroken harten terwijl hij ramt op zijn piano, werd aan de hand van de vorige singles al wel duidelijk. De Brit lijkt op zijn nieuwe plaat meer gebruik te zullen maken van elektronica en dat wordt op zijn nieuwste creatie wel heel duidelijk. Het is niet zo dat “money” een slecht nummer is, maar Tom heeft al beter gefabriceerd. Het lijkt wel alsof hij er zich op de single een beetje goedkoop van af wilde maken. ‘Gotta make more money’, zingt hij repetitief in de refreinen terwijl de druilerige sfeer nog wat extra kracht wordt bijgezet door de piano. Op zich zeker niet slecht gedaan, aangezien het geheel blijft hangen en de sfeer wel goed zit, maar we hadden toch graag dat extra tikkeltje persoonlijkheid gehad. Met “money” lijkt Tom in de verleiding te zijn gekomen om opnieuw een populairder radiohitje te willen scoren zonder zijn eigen stijl te verraden, maar wie van twee walletjes probeert te eten, valt door de mand.

monsters verschijnt op 25 juni.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2113 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
LiveRecensies

Tom Odell @ De Roma: Tranenkeizer met durf

Het was sturm en drang voor de poorten van De Roma, en daar was één man voor verantwoordelijk: Tom Odell. Waar de…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Declan McKenna, Tom Odell, Brihang en nog 15 nieuwe namen voor Rock Werchter!

Vorige week verklapte IDLES zelf al dat ze op Rock Werchter gaan spelen aanstaande editie en nu heeft de festivalorganisatie dat ook…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Tom Odell - Black Friday (★★★½): Bloedeerlijk minimalisme

Meer dan tien jaar nadat je een grote hit scoort een zowaar nóg grotere hit scoren met datzelfde nummer? Het is de…

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.