Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cassia – “Vitamins”

© Edgar Fischnaller

Stilzitten lijkt niet in het woordenboek van Cassia te staan. Het Britse drietal bracht eerder dit jaar al een nieuwe ep op de markt, maar de volgende lijkt al klaar te liggen. Klagen doen we niet, want de jongens maken bijzonder genietbare muziek. Vorige single “Right There” bracht de zomer dan ook dichter dan ooit, waardoor het haast ondenkbaar lijkt dat Cassia niet aan de vooravond van een grote doorbraak staat. De band dook de afgelopen weken dan ook regelmatig op op Britse festivalaffiches en dit najaar zou ze ook door het Europese vasteland trekken. Een Belgische datum zit er voorlopig nog niet tussen, maar hoop doet leven!

Als het van het nieuwe “Vitamins” afhangt, hopen wij toch net nog dat tikkeltje harder. De single klinkt misschien wel niet zo vrolijk en zomers als de vorige, maar weet je toch richting het strand te katapulteren. Het tempo ligt redelijk laag, waardoor het vooral de bassen zijn die voor zich spreken. Geleidelijk aan komen er wat lichte indiepopgitaartjes bij kijken en toont frontman Rob Ellis zich van zijn chillste kant. Er zit geen groots hoogtepunt of catchy refreintje verstopt in “Vitamins”, maar dat blijkt uiteindelijk geen probleem te zijn. Het nummer kabbelt rustig voort, waardoor we ons al in een of andere strandbar wanen. Niets moet en alles mag op de nieuwe van Cassia en zo hebben we het graag.

Magnifier verschijnt later dit jaar.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

1006 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cassia - "Right There"

De carrière van het Britse Cassia lijkt nu eindelijk definitief van de grond te geraken. Het drietal heeft met Powerlines – EP intussen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cassia - "Gotta Get through Til Monday"

In 2019 bracht het Britse indietrio Cassia hun debuutplaat Replica uit. Waar de sound en productie van dit album zeker niet slecht…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cassia - "Powerlines"

Eigenlijk hadden we verwacht dat 2020 het jaar van Cassia werd, en dat de band dus bijgevolg al een beetje verder zou…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.