Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Calva Louise – “Tiranito”

Harde gitaren uit het Verenigd Koninkrijk… Als je Dansende Beren een beetje volgt, weet je dat er daar geen gebrek aan is. Calva Louise bevestigt dat statement vandaag nog maar eens. Het drietal uit Manchester gaat al een tijdje mee, maar brengt niet echt met grote regelmaat nieuwe muziek uit. Het laatste wapenfeit van de band dateert dan ook alweer van eind vorig jaar, maar knalde wel stevig door. Na “Nine Lives” bleef het dus zoals gedacht weer enkele maanden muisstil, maar ons wachten werd beloond, en hoe. Calva Louise gooit ons met zijn nieuwste single wederom met een gigantische smak tegen de muur, in het Spaans.

“Tiranito”, vrij vertaald tirannetje, klinkt eigenlijk perfect zoals je zou verwachten. Het nummer komt redelijk donker en mysterieus op gang en weet je zelfs even in verwarring te brengen wanneer de frontvrouw effectief in het Spaans begint te zingen. Veel tijd om het goed en wel te beseffen is er echter niet, want meteen daarna knallen de gitaren door de speakers. De stevige refreinen worden daarentegen wel afgewisseld met minder intensieve elektronische stukjes, waarin het drietal doet denken aan bands als The Marías en The Ting Tings. Een heel interessant nummer dus dat “Tiranito”, waarin gigantisch veel te ontdekken valt. Met een fijne mix van elektronica en een gitaarsolo trekt Calva Louise er dan de stekker uit, om ons behoorlijk verdwaasd achter te laten.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1464 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Strange Bones & Calva Louise - "Nine Lives"

Heb jij je altijd afgevraagd wat er zou gebeuren als twee bombastische bands als Strange Bones en Calva Louise hun krachten bundelen?…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Calva Louise - "Trial"

Er waait een frisse wind door Calva Louise. Het Britse rocktrio heeft de afgelopen jaren stevig aan zijn geluid gesleuteld en dat…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Calva Louise - "I Wish"

Voor elektropop met een stevige hoek af, moet je bij het Britse Calva Louise zijn. En als we een stevige hoek zeggen,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.