Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Wombats – “Method to the Madness”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Het is ondertussen al meer dan drie jaar geleden sinds we een teken van leven kregen van The Wombats. Met Beautiful People Will Ruin Your Life brachten de Britse knaagdieren een ijzersterke plaat uit, maar daarna nam de band een pauze. Frontman Matthew Murphy maakte van die onderbreking gebruik om al zijn energie in zijn eigen project Love Fame Tragedy te steken, maar na Wherever I Go, I Want To Leave bleef het ook rond die band al bijna een jaar stil. Tot nu, want The Wombats keert na lang teasen op sociale media terug tot het rijk der levenden. Of “Method to the Madness” ook meteen de eerste single van een nieuwe plaat is, weten we nog niet, maar met een kleine vijf minuten aan nieuwe muziek zijn we toch al even zoet.

De nieuwste creatie van The Wombats werd er dus eentje met een redelijk hoog aantal minuten op de teller, dus valt er bijgevolg ook veel te ontdekken. Een piano, beat en voorzichtige gitaarlijn trekken het nummer rustig op gang. Murph klinkt nog even herkenbaar als vroeger, maar weet niet echt het vuur over te brengen. ‘Na zo lang wachten zal “Method to the Madness” toch geen traag en teleurstellend nummer worden?’, raast er waarschijnlijk al door je gedachten, maar nee hoor. Net wanneer er niets meer lijkt te gaan gebeuren, steken de Britten plots het vuur aan de lont. Plots valt de track helemaal stil, waarna er een klassieke, bombastische Wombats-opbouw de boel in vuur en vlam zet. Het vuur wordt alsmaar grootser en bombastischer, waardoor “Method to the Madness” letterlijk eindigt in een gekkenhuis. Plots krijgen we een gigantisch epische outro rond onze oren, wat we helemaal niet hadden verwacht na dat trage begin.

The Wombats keert terug door de grote poort met “Method to the Madness”. Benieuwd naar wat er nog volgt in de toekomst!

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1006 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Wombats - "Ready For The High"

Er zijn bepaalde redenen waarom je al kan uitkijken naar 2022. Zo zullen er hopelijk terug grote festivals zijn, zal er een…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Wombats - "If You Ever Leave, I'm Coming With You"

Wat we al een tijdje vermoedden, wordt vandaag eindelijk bevestigd: er zit een nieuw album van The Wombats aan te komen. Met Fix…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Love Fame Tragedy - "My Cheating Heart"

Halfweg mei verscheen er op het Twitter-account van The Wombats een geheimzinnige post met de naam LOVE. FAME. TRAGEDY. en al snel…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.