Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Wombats – “Method to the Madness”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Het is ondertussen al meer dan drie jaar geleden sinds we een teken van leven kregen van The Wombats. Met Beautiful People Will Ruin Your Life brachten de Britse knaagdieren een ijzersterke plaat uit, maar daarna nam de band een pauze. Frontman Matthew Murphy maakte van die onderbreking gebruik om al zijn energie in zijn eigen project Love Fame Tragedy te steken, maar na Wherever I Go, I Want To Leave bleef het ook rond die band al bijna een jaar stil. Tot nu, want The Wombats keert na lang teasen op sociale media terug tot het rijk der levenden. Of “Method to the Madness” ook meteen de eerste single van een nieuwe plaat is, weten we nog niet, maar met een kleine vijf minuten aan nieuwe muziek zijn we toch al even zoet.

De nieuwste creatie van The Wombats werd er dus eentje met een redelijk hoog aantal minuten op de teller, dus valt er bijgevolg ook veel te ontdekken. Een piano, beat en voorzichtige gitaarlijn trekken het nummer rustig op gang. Murph klinkt nog even herkenbaar als vroeger, maar weet niet echt het vuur over te brengen. ‘Na zo lang wachten zal “Method to the Madness” toch geen traag en teleurstellend nummer worden?’, raast er waarschijnlijk al door je gedachten, maar nee hoor. Net wanneer er niets meer lijkt te gaan gebeuren, steken de Britten plots het vuur aan de lont. Plots valt de track helemaal stil, waarna er een klassieke, bombastische Wombats-opbouw de boel in vuur en vlam zet. Het vuur wordt alsmaar grootser en bombastischer, waardoor “Method to the Madness” letterlijk eindigt in een gekkenhuis. Plots krijgen we een gigantisch epische outro rond onze oren, wat we helemaal niet hadden verwacht na dat trage begin.

The Wombats keert terug door de grote poort met “Method to the Madness”. Benieuwd naar wat er nog volgt in de toekomst!

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1409 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

The Wombats @ De Roma: Een citroen die zoet smaakt

Begin dit jaar verheugde The Wombats zijn fans met een gloednieuw album Fix Yourself, Not The World. Dit is alweer de vijfde…
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Wombats – Fix Yourself, Not The World (★★★½): Experimenteren met de handrem op

Een album schrijven in volle lockdown, terwijl alle leden van je band zich op een andere plaats in de wereld bevinden: je…
2021FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2021

Denk jij soms ook wel eens: ‘Wauw, hoe kan ik toch tussen al die duizenden singles het bos door de bomen blijven…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.