Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Modest Mouse – “Leave A Light On”

Indierockband extraordinaire Modest Mouse kan schijnbaar niet wachten tot ze hun nieuw album kunnen voorstellen, want na jaren van relatieve stilte krijgen we nu twee singles op een paar weken tijd. De onverhoopte sterren trachten hun discografie wel wat bij te schaven, na het toch wat matig onthaalde Strangers To Ourselves van ondertussen zes jaar terug. Dat proberen ze te doen met The Golden Casket, dat op 25 juni zou uitkomen. De nieuwe single die we nu te horen krijgen heet “Leave A Light On”.

Over “Leave A Light On” valt er eigenlijk weinig te zeggen. Het is meer spacy indierock dan we gewoon zijn, al lijkt het nummer eerder naar het refrein toe te werken dan dat het zelf iets interessants probeert te doen. Je zou denken dat je naar Coldplay of Imagine Dragons luistert, niet Modest Mouse. Het refrein is net zoals op de vorige single, “We Are Between”, van dezelfde euforische makelij, maar de momenten daartussen zijn te proper en te gepolijst om echt interessant te zijn. De altijd zo excentrieke vocalen van frontman Isaac Brock klinken voor een keer ook heel bedeesd. Spijtig, maar hopelijk herpakt de band zich op het aankomend album.

Instagram / Twitter / Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

125 posts

About author
i guess this must be the place
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single SOAK – “last july”

SOAK, oftewel de Noord-Ierse singer-songwriter Bridie Monds-Watson, lost samen met een nieuwe single, genaamd “last july”, ook meteen nieuws over hun toekomende…
AlbumsRecensies

The Blinders - Electric Kool-Aid (Part 1) (★★★★): Gitaargeweld slaat teder toe

Sinds 2016 tikt het Brits gitaargeweld The Blinders de maatschappij kritisch op de vingers met een genadeloos spektakel aan riffs en politieke…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Spoon - "Wild"

De Amerikaanse alternatieve band Spoon staat al bijna dertig jaar op de planken, en ondanks dat de groep doorheen de jaren regelmatig…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.