Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Modest Mouse – “Leave A Light On”

Indierockband extraordinaire Modest Mouse kan schijnbaar niet wachten tot ze hun nieuw album kunnen voorstellen, want na jaren van relatieve stilte krijgen we nu twee singles op een paar weken tijd. De onverhoopte sterren trachten hun discografie wel wat bij te schaven, na het toch wat matig onthaalde Strangers To Ourselves van ondertussen zes jaar terug. Dat proberen ze te doen met The Golden Casket, dat op 25 juni zou uitkomen. De nieuwe single die we nu te horen krijgen heet “Leave A Light On”.

Over “Leave A Light On” valt er eigenlijk weinig te zeggen. Het is meer spacy indierock dan we gewoon zijn, al lijkt het nummer eerder naar het refrein toe te werken dan dat het zelf iets interessants probeert te doen. Je zou denken dat je naar Coldplay of Imagine Dragons luistert, niet Modest Mouse. Het refrein is net zoals op de vorige single, “We Are Between”, van dezelfde euforische makelij, maar de momenten daartussen zijn te proper en te gepolijst om echt interessant te zijn. De altijd zo excentrieke vocalen van frontman Isaac Brock klinken voor een keer ook heel bedeesd. Spijtig, maar hopelijk herpakt de band zich op het aankomend album.

Instagram / Twitter / Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

162 posts

About author
guess this must be the place
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Motel Radio - The Garden (★★½): Braaf baken van positiviteit

De Amerikaanse indierockgroep Motel Radio is al sinds 2014 actief, maar waarschijnlijk zal de naam bij niet veel mensen een belletje doen…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Rock Eupora - Pick At The Scab (★★★½): Oude wonden, nieuwe vondsten

Rock Eupora, dat is eigenlijk gewoon de dertigjarige Amerikaan Clayton Waller die in zijn eentje fuzzy indierock schrijft, opneemt en uitbrengt. Sinds…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Death Cab for Cutie - “Foxglove Through The Clearcut”

De Amerikaanse band Death Cab for Cutie heeft met meer dan een handvol albums een serieuze stempel gedrukt op de indierockscène. Van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.