Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Modest Mouse – “We Are Between”

Voordat Mac DeMarco met zijn gitaar en gespleten tanden een nieuw tijdperk van indierock inluidde, was er Modest Mouse. Albums als The Lonesome Crowded West en The Moon & Antarctica zijn alleszins absolute klassiekers onder de categorie ‘indie met een hoek af’. Modest Mouse is de voorbije jaren wel wat van de kaart gevallen, want de muzikale output sinds hun voorlaatste album uit 2007 is op zijn zachtst gezegd wisselvallig te noemen. In 2019 bracht de band nog een handvol singles uit, onder andere het sterke “Poison the Well”. Tot een album kwam het echter niet, waarschijnlijk door de pandemie. In 2021 komt daar verandering in, en “We Are Between” is het eerste dat we te horen krijgen van die opkomende langspeler.

Als we kijken naar wat we zoal kunnen verwachten van Modest Mouse, is “We Are Between”, met zijn swingende riff, wel iets groovyer dan gewoonlijk. Het staat hen niet slecht en is zelfs wat euforisch te noemen. Dat euforische gevoel wordt onderstreept met zelfs – wonder boven wonder – een koor en een uiterst catchy refrein. “We Are Between” is iets meer poppy dan een gemiddeld nummer van de band, maar de eigenwijze ornamenten à la Modest Mouse zijn er nog niet af. De karakteristieke schelle gitaartoon is weer te horen en de iconische zang van frontman Isaac Brock is ook weer van de partij. Deze aangename adrenalineboost van een iconische band in winterslaap is welgekomen.

We mogen na zes jaar dus nog eens een nieuwe plaat verwachten, The Golden Casket komt uit op 25 juni.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

151 posts

About author
guess this must be the place
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Klangstof - "Disguiser"

Klangstof, de Noors/Nederlandse indierockband rond singer-songwriter Koen van de Wardt is stevig op dreef, zo waren ze de eerste Nederlandse band ooit…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Roosbeef - "Arme Slechterik"

Een jaar geleden sloeg Roos Rebergen aan het schrijven. Zegt die naam je niks? Je kent haar misschien beter als frontvrouw van…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Barely Autumn - "Let Go"

We staan aan de start van de zomer, en kijk eens wie we daar op onze radar zien verschijnen met een nieuwe…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.