Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single easy life – “ocean view”

Bijna exact twee maanden geleden kondigde easy life vol trots zijn debuutplaat life’s a beach aan. Een van de meest opvallende dingen aan dat album was, dat er haast geen enkel eerder uitgebracht nummer op stond. Ondertussen moeten de Britten die uitspraak dringend herzien, want het leek wel alsof er sindsdien elke week nieuwe muziek van het vijftal werd uitgebracht. Zes van de twaalf nummers kregen we ondertussen te horen, met als hoogtepunten fijne liedjes als “skeletons” en “daydreams“. Met pakweg “a message to myself” kregen we onlangs nog een soort opvullende openingstrack te horen, maar het splinternieuwe “ocean view” mag zich gerust in het rijtje van bescheiden easy life-hitjes voegen. 

Herinner je je nog “death bed” van Powfu en beabadoobee, gigantisch bekend van TikTok? Wel, de nieuwste creatie van easy life ligt eigenlijk een beetje in dezelfde lijn. “ocean view” wordt aan elkaar gebonden door een chille melodie, die frontman Murray Matravers met zijn stem creëert. Er loopt op de achtergrond nog een sterk bewerkte achtergrondstem mee, maar die zorgt ervoor dat het nummer zijn charmes krijgt. Op vlak van instrumentatie gebeurt er niet bijster veel, maar dat hoeft uiteindelijk ook helemaal geen probleem te zijn. Met de zesde en laatste single van life’s a beach weet het Britse vijftal een gelukzalig gevoel over te brengen. Niets moet, alles mag; een zorgeloos leventje op het strand. Dat is easy life. 

Aanstaande vrijdag, 28 mei, brengt easy life life’s a beach uit. Op 3 april 2022 sluit de band haar Europese tour af in TRIX in Antwerpen.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1577 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

easy life - MAYBE IN ANOTHER LIFE (★★★½): Muzikaal hart onder de riem

De vloek van het tweede album is er, behalve als je het na je debuut voor gezien houdt, eentje waaraan eigenlijk geen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single easy life - "ANTIFREEZE" (feat. Gus Dapperton)

Toen het vijftal dat easy life vormt en Gus Dapperton elkaar zo’n vier jaar geleden voor het eerst ontmoetten op tour, werd…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single easy life - "OTT" (feat. BENEE)

Waar sommigen van ons al druk zijn met de voorbereidingen op een welverdiende zomervakantie vol zon en ontspanning, zijn de mannen van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.