Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single easy life – “skeletons”

De jongens van easy life lijken in 2021 voor hun finale doorbraak te gaan. Het vijftal uit Leicester is al een tijdje aan het timmeren aan hun weg naar de top, met als voorlopig orgelpunt de zilveren medaille in de BBC Sound of 2020-competitie. Samen met die tweede plek ging een bescheiden zomerhitje gepaard met de naam “nightmares“, maar nu is het tijd voor de volgende stap. Binnen een dikke maand laten ze met life’s a beach eindelijk een debuutplaat op de wereld los, met nagenoeg enkel nieuwe nummers. Een paar weken geleden kregen we met “a message to myself” nog de intro van dat album cadeau, maar nu komt met “skeletons” eindelijk de eerste échte single. 

Met hun nieuwste single laat easy life het zonnetje wat harder stralen. “skeletons” komt meteen lekker uit de startblokken met een funky baslijn en daarbovenop een karrenvracht aan leuke synths. Frontman Murray Matravers neemt een belangrijk deel van de melodie voor zich door met zijn lichte nonchalance perfect in te spelen op de dromerige instrumentatie. De Britten maakten er een echt feelgoodnummer van, dat nooit echt stilvalt. Als het nummer dan nog eens een Mario Bros-achtige outro krijgt, zijn we eigenlijk helemaal verkocht. easy life knalt nog maar eens een fijne zomerse track bij de rest van hun discografie, waardoor 4 juni haast de perfecte releasedatum lijkt voor life’s a beach.

life’s a beach verschijnt op 4 juni. Op 3 april 2022 sluit de band haar Europese tour af in TRIX in Antwerpen.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1571 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

easy life - MAYBE IN ANOTHER LIFE (★★★½): Muzikaal hart onder de riem

De vloek van het tweede album is er, behalve als je het na je debuut voor gezien houdt, eentje waaraan eigenlijk geen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single easy life - "ANTIFREEZE" (feat. Gus Dapperton)

Toen het vijftal dat easy life vormt en Gus Dapperton elkaar zo’n vier jaar geleden voor het eerst ontmoetten op tour, werd…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single easy life - "OTT" (feat. BENEE)

Waar sommigen van ons al druk zijn met de voorbereidingen op een welverdiende zomervakantie vol zon en ontspanning, zijn de mannen van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.