Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single easy life – “a message to myself”

Veel nieuws uit het kamp van easy life vandaag, want ja hoor, de debuutplaat is ein-de-lijk af. Het kind kreeg de naam life’s a beach en symboliseert op die manier de gelukzalige, nonchalante sfeer die het Britse vijftal uitstraalt met hun muziek. De band bracht het afgelopen jaar sporadisch een single uit, maar nu we een blik op de tracklist werpen, zien we allemaal nieuwe nummers. Enkel voor doorbraakhitje “nightmares” en het onlangs vaak op de radio te horen “daydreams” was er plek. Een zorgeloze tegenstelling dus, die vandaag wordt vervoegd door albumopener “a message to myself”.

Een ding is al vanaf het begin duidelijk: we kunnen de ‘single’ niet meteen een single noemen. “a message to myself” is een eerder korte, door een beat begeleide voordracht van Murray Matravers. De track komt donker en mysterieus op gang met een mix van piano en harp. Naargelang het nummer vordert, krijgen we ook nog strijkers en symfonische achtergrondstemmen voorgeschoteld, maar de aandacht gaat toch vooral naar de liefdesverklaring van de frontman. ‘Life is way too short, we can’t waste time’ perst hij eruit, terwijl hij iemand – vrij in te vullen – smeekt te blijven en zichzelf te blijven. Geen echte single dus, maar een interessante albumopener. Nu al veelbelovend, die debuutplaat van easy life.

life’s a beach verschijnt op 4 juni.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1961 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single easy life - "trust exercises"

Een van de meest opvallende verhalen uit het muzieklandschap kwam de afgelopen weken ongetwijfeld vanuit het kamp van easy life. De groep,…
AlbumsFeatured albumsRecensies

easy life - MAYBE IN ANOTHER LIFE (★★★½): Muzikaal hart onder de riem

De vloek van het tweede album is er, behalve als je het na je debuut voor gezien houdt, eentje waaraan eigenlijk geen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single easy life - "ANTIFREEZE" (feat. Gus Dapperton)

Toen het vijftal dat easy life vormt en Gus Dapperton elkaar zo’n vier jaar geleden voor het eerst ontmoetten op tour, werd…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.