Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Aili x Transistorcake – “Genki”

Foto: Tina Herbots

© Tina Herbots

Sinds enkele maanden heeft ons land er een nieuw popduo bij, en daar mogen we bijzonder trots op zijn. Aili x Transistorcake hadden met hun debuutsingle “Dansu” al een radiohitje te pakken, schopten het tot in de laatste ronde van De Nieuwe Lichting en staan binnenkort in het voorprogramma van Compact Disk Dummies. Alsof dat allemaal nog niet genoeg is, komt er binnenkort ook nog eens een debuut-ep aan. Dat eerste project verschijnt volgende maand, maar we kregen al heel wat fijne singletjes te horen. Zo betoverden de twee ons al met “Pari Pari” en “Oki” met hun mix van fijne beats, Japans en Engels. Benieuwd naar wat het nieuwe “Genki” te bieden heeft.

We weten niet of Aili en Transistorcake nog eens extra tegen de schenen van KRC Genk wilde schoppen na het verliezen van de titelstrijd in de Belgische competitie, of ons gewoon met “Genki” een heel leuk nummer wilde voorschotelen. Wij gaan ervan uit dat de twee het op dat laatste gemunt hadden, want dat is hen in elk geval bijzonder goed gelukt. De track komt op gang met een zwoele baslijn, maar het hek is pas echt van de dam als de frontvrouw haar beste Japans nog eens bovenhaalt. Het geheel klinkt dan plots ook veel exotischer, waardoor het zonnetje nog wat harder gaat stralen. Transistorcake gooit er dan nog eens wat licht psychedelische beats tegenaan en “Genki” is helemaal compleet. Wij kijken nu al reikhalzend uit naar die debuut-ep van Aili x Transistorcake, want als die in dezelfde lijn ligt van de singles, kan die haast niet meer slecht zijn.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2148 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Cactusfestival 2023 (Festivaldag 1): Feest in het park

Naar oude Brugse traditie is het in het tweede weekend van juli weer tijd om het Minnewaterpark om te toveren tot hét…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Aili - "Toki Doki"

We leerden Aili kennen met “Dansu”, een nummer waarmee ze niet De Nieuwe Lichting won, maar wel ons berenhart. Ondertussen bracht de…
LiveRecensies

Jessy Lanza @ Botanique (Rotonde): Iets minder gedanst dan gedacht

De Canadese Jessy Lanza maakte de voorbije tien jaar al heel wat nummers en brengt die live als een ware eenmans-dj. Na…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.