Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Aili x Transistorcake – “Genki”

Foto: Tina Herbots

© Tina Herbots

Sinds enkele maanden heeft ons land er een nieuw popduo bij, en daar mogen we bijzonder trots op zijn. Aili x Transistorcake hadden met hun debuutsingle “Dansu” al een radiohitje te pakken, schopten het tot in de laatste ronde van De Nieuwe Lichting en staan binnenkort in het voorprogramma van Compact Disk Dummies. Alsof dat allemaal nog niet genoeg is, komt er binnenkort ook nog eens een debuut-ep aan. Dat eerste project verschijnt volgende maand, maar we kregen al heel wat fijne singletjes te horen. Zo betoverden de twee ons al met “Pari Pari” en “Oki” met hun mix van fijne beats, Japans en Engels. Benieuwd naar wat het nieuwe “Genki” te bieden heeft.

We weten niet of Aili en Transistorcake nog eens extra tegen de schenen van KRC Genk wilde schoppen na het verliezen van de titelstrijd in de Belgische competitie, of ons gewoon met “Genki” een heel leuk nummer wilde voorschotelen. Wij gaan ervan uit dat de twee het op dat laatste gemunt hadden, want dat is hen in elk geval bijzonder goed gelukt. De track komt op gang met een zwoele baslijn, maar het hek is pas echt van de dam als de frontvrouw haar beste Japans nog eens bovenhaalt. Het geheel klinkt dan plots ook veel exotischer, waardoor het zonnetje nog wat harder gaat stralen. Transistorcake gooit er dan nog eens wat licht psychedelische beats tegenaan en “Genki” is helemaal compleet. Wij kijken nu al reikhalzend uit naar die debuut-ep van Aili x Transistorcake, want als die in dezelfde lijn ligt van de singles, kan die haast niet meer slecht zijn.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

847 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
InstagramLiveRecensies

Absynthe Minded, David Numwami, Meskerem Mees & Aili @ OLT Rivierenhof (ihkv Radio 1 Schemersessies): Het gaat terug beginnen

Van 25 oktober vorig jaar was het geleden dat we nog eens de categorie ‘live’ mochten aanklikken. We waren dan ook maar…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Aili x Transistorcake - "Futsu"

Met het vooruitzicht dat we (hopelijk) snel weer kunnen dansen, gooit het duo Aili (Maruyama) en Transistorcake hun eerste gezamenlijke ep de…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Aili x Transistorcake - "Pari Pari"

Een dikke drie maanden geleden leerden we Aili en Transistorcake kennen als een van de negen finalisten van StuBru’s De Nieuwe Lichting….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.