Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Aili x Transistorcake – “Pari Pari”

aili x transistorcake

Foto: Tina Herbots

Een dikke drie maanden geleden leerden we Aili en Transistorcake kennen als een van de negen finalisten van StuBru’s De Nieuwe Lichting. Het nummer waarmee ze deelnamen, “Dansu“, werd instant een radiohitje en was haast niet meer uit je hoofd te krijgen. Zoals zo vaak het geval is bij de talentenjacht van de openbare omroep, wint zo’n bandje de wedstrijd niet, maar dat zal de twee een worst wezen. Hun debuutsingle bevond zich maandenlang in heel wat playlists, maar nu vonden ze het tijd om met een opvolger te komen.

“Pari Pari” ligt in het verlengde van “Dansu” en daar is uiteraard niets mis mee. Het nummer begint met een hoekige beat die geleidelijk aan openbloeit onder leiding van Aili. Ze doet het opnieuw in het Japans, waardoor er meteen een exotische sfeer doorheen de single hangt. Na verloop van tijd verandert de instrumentatie; er komen synths en andere kleine tierelantijntjes bij kijken waardoor het geheel al wat dromeriger klinkt. Als de zangeres even helemaal wegvalt, worden we meegenomen op ruimtereis door Transistorcake. Het wordt donkerder, mysterieuzer en vooral heel leuk. Een fijne tweede single van Aili en Transistorcake, en zeker een waardige opvolger voor het hitje dat “Dansu” was.

Op 21 april kan je Aili en Transistorcake voor de eerste keer ooit aan het werk zien in Translation Park, een concertfilm in het kader van We Are Open van TRIX. 

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2145 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Cactusfestival 2023 (Festivaldag 1): Feest in het park

Naar oude Brugse traditie is het in het tweede weekend van juli weer tijd om het Minnewaterpark om te toveren tot hét…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Aili - "Toki Doki"

We leerden Aili kennen met “Dansu”, een nummer waarmee ze niet De Nieuwe Lichting won, maar wel ons berenhart. Ondertussen bracht de…
LiveRecensies

Jessy Lanza @ Botanique (Rotonde): Iets minder gedanst dan gedacht

De Canadese Jessy Lanza maakte de voorbije tien jaar al heel wat nummers en brengt die live als een ware eenmans-dj. Na…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.