Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Aili x Transistorcake – “Dansu”

© Illias Teirlinck

Je weet het of je weet het niet, maar het ooit zo grote Studio Brussel is de afgelopen weken druk bezig geweest met het bekendmaken van de finalisten van De Nieuwe Lichting. Daar zitten zeker en vast leuke dingen tussen. De eerste van later nog dertig geselecteerden was Aili Maruyama. Zij legde de lat voor de rest dan ook meteen redelijk hoog, want Aili werd geboren in België, maar verhuisde daarna zeven jaar naar Japan. Ze zingt op haar debuutsingle dan ook deels in het Japans. Daarna keerde ze terug naar ons land en ging het via Antwerpen naar onze hoofdstad. Samen met Gentse producer en beatmaker Transistorcake, bracht ze van daar uit vandaag haar debuutsingle uit en die gaat er vlotjes in.

Het eerste wat ons meteen opviel aan “Dansu”, is dat de beats van Transistorcake zeker en vast wat weghebben die van de broertjes Dewaele van Soulwax. Dat zorgt er op zijn beurt natuurlijk wel voor dat we vol verwachting luisteren naar wat Aili daar nog aan toe te voegen heeft. In het Japans – zwoel en betoverend als het klinkt – weet ze ons eigenlijk al na één zinnetje om haar vinger te winden. Ondanks dat het buiten steeds kouder wordt, jaagt het duo de temperatuur toch terug de hoogte in. “Dansu” werd er eentje om op te viben, maar heeft toch net dat tikkeltje extra dat het nummer naar een hoger niveau weet te brengen. Na een tijdje schakelt de Brusselse dan over naar het Engels, waardoor we voor de volle honderd procent over de streep worden getrokken. Wij duimen alvast voor de overwinning!

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Muzieknieuwtjes

The Haunted Youth, Aili en Ramkot bij de finalisten van De Nieuwe Lichting 2021

Aan het begin van het jaar roept Studio Brussel telkens enkele beloftevolle muzikale acts uit tot winnaar van De Nieuwe Lichting en…
LiveRecensies

Compact Disk Dummies @ OLT Rivierenhof: Vierhonderd paar daverende dansbenen

Vrijdagavond betekent voor de meesten onder ons dat we eindelijk aan het weekend mogen beginnen. Je kan dat bijvoorbeeld voortreffelijk inzetten door…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.