Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ramkot – “Am I Alright Now”

Ramrock vanuit het Ramkot! Het Gentse trio Ramkot laat sinds enkele jaren een spoor van loeiharde versterkers en defecte decibelmeters langs de verschillende podia die ze sloopten. De band bestaande uit Hannes Cuyvers en de broertjes Tim en Tom Leyman, verscheen in 2019 op de scene met hun debuutsingle “Broken Thighs” die heel wat invloeden aan bands zoals Queens of the Stone Age overliet. Hetzelfde jaar volgden ook de eerste Ramkot-ep waarop de intussen radiofavoriet “Red” de tracklist vervolledigde. Het is dan ook met dit nummer dat de jongens zich mochten bekronen tot winnaars van De Nieuwe Lichting 2021. Neem daarbij nog het platencontract onder N.E.W.S. Records en deze trein lijkt niet meer te stoppen.

Alle euforie op een stokje, tijd voor iets nieuws! Waar we in november een nieuwe ep mogen verwachten, krijgen we nu alvast een kersverse single als voorsmaakje. Met “Am I Alright Now” stelt Ramkot zich wat jovialer op dan wat we gewoon zijn van deze gitaargelovigen. Harmonieuze samenzang en groovy synths spelen de hoofdrol tijdens dit nummer en weten vooral te schijnen tijdens het refrein. Is dit een eersterangs refrein waarin een diepere betekenis schuilt? Niet echt. Maar dan, net als die ene cocktail te veel op een hete zomerdag, wordt de slag van de hamer uitgedeeld door de instrumentele explosie die volgt. Pinten smijten en putten stampen worden bijna een verplichting tijdens dit scheurend intermezzo dat het ietwat monotoon refrein de afgrond induwt. Voor ieder wat wils op deze nieuwe single. Wij zijn vooral benieuwd naar wat nog volgt.

Wie Ramkot in actie wil zien, haast zich maar best. Na aanloop van een uitverkochte Vooruit op 1 december later dit jaar kondigde de band een extra show aan de dag erna.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

45 posts

About author
Part-time pencil basher, weekend rockstar & intergalactic indie boy
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Ramkot @ Kunstencentrum Vooruit (Concertzaal): Energie van begin tot einde

Een van de winnaars van De Nieuwe Lichting 2021 was van plan om op 1 en 2 december vorig jaar naar de…
Muzieknieuwtjes

BLUAI, Shaka Shams en ILA winnen De Nieuwe Lichting 2022!

De teerling is geworpen, de stemmen zijn geteld: de winnaars van De Nieuwe Lichting 2022 zijn BLUAI, Shaka Shams en ILA. Een week lang…
Muzieknieuwtjes

Dit zijn de 9 finalisten van De Nieuwe Lichting 2022

Tamino, Equal Idiots, Portland, SONS, Mooneye, Brihang, The Haunted Youth… stuk voor stuk bands die ons nationaal muzieklandschap al een tijdje kleur…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.