Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Première: Debuutsingle Ramkot – “Broken Thighs”

Groeien als groep, kilometers vreten en wanneer de tijd rijp is eindelijk je eigen tracks de digitale atmosfeer inslingeren. Ramkot mag vandaag ook dat laatste afvinken van de muzikale bucketlist. Met “Broken Thighs” beloven de Gentse rockers hun eigen bandnaam meer dan waard te zijn. De kerels schakelen in ieder geval een paar versnellingen hoger en laten het toerental de hoogte in schieten, want nog voor het jaareinde zullen ze zich met een debuut-ep in de eindejaarslijstjes proberen te rammen.

Op “Broken Thighs” is de stonerrocksound van QOTSA nabij en ook vocaal lijkt zelfs Josh Homme himself zich een weg naar Oost-Vlaanderen te hebben gebaand. Wat een heerlijk stemgeluid! Dat Ramkot ons verder ook doet denken aan bands als Royal Blood en RHEA, is geen wereldwonder te noemen. Zowel bassist Hannes Cuyvers als mede-producer van de plaat Jorge Van de Sande warmden met RHEA al enkele malen concertzalen voor Royal Blood op en hebben uit deze ervaringen duidelijk de juiste lessen getrokken. “Broken Thighs” brult als een Mustang, maar dan wel eentje die op en top verfijnd is gerestaureerd. Een glimmende, strakke ritmecarrosserie, ontdaan van alle overbodige elektronische snufjes, die heerlijk over het asfalt schuurt. Rock in zijn essentie, maar dan wel rock met een een brok sexappeal om U tegen te zeggen.

Op 10 december stelt de band hun ep voor in Afsnis te Gent.

FacebookInstagram / Website

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

129 posts

About author
Managet en boekt als OENGER, is Cultuurmanager vermomd als ambtenaar.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Ramkot @ Kunstencentrum Vooruit (Concertzaal): Energie van begin tot einde

Een van de winnaars van De Nieuwe Lichting 2021 was van plan om op 1 en 2 december vorig jaar naar de…
2021FeaturesInstagramUitgelicht

Het elftal van 2021 volgens verschillende Belgische artiesten

We hebben jullie de afgelopen weken overrompeld met onze lijstjes. Hoog tijd dus om eens wat andere mensen aan het woord te…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pinkpop vult affiche aan met Greta Van Fleet, De Staat, Kacey Musgraves en 25 anderen

Pinkpop maakte vandaag 28 nieuwe namen bekend, die in 2022 naar Landgraaf zullen trekken voor de langverwachte terugkeer van het Nederlandse festival….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.