Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Florence + the Machine – “Call Me Cruella”

©CPU – Ymke Dirikx

Het is ondertussen al bijna drie jaar geleden sinds Florence + the Machine het fantastische High as Hope op de wereld losliet. Daarna trok de Britse wervelwind op tour en bracht ze met “Light of Love” nog een nieuwe single uit, maar rond een nieuwe plaat blijft het voorlopig windstil. Daar heeft Florence Welch uiteindelijk een heel goed excuus voor, aangezien ze zich meer is gaan richten op het filmische aspect van de muziekwereld. De muziek die de zangeres maakt klonk altijd al groots, maar nu gaan haar nummers ook effectief richting het grote doek.

Enkele weken geleden raakte bekend dat Florence de soundtrack van de Broadway-musical The Great Gatsby voor haar rekening zou nemen en nu breidt ze haar filmografie verder uit. Volgende week verschijnt er op Disney+ de langverwachte film over Cruella De Vil (van 101 Dalmatiërs), met in de hoofdrol Emma Stone én op de soundtrack dus Florence + the Machine. De Britse stelde een indrukwekkend lijstje nummers samen van onder andere Nina Simone, Queen en Ike & Tina Turner, maar de titeltrack neemt ze zelf voor haar rekening.

“Call me Cruella”, luidt de titel van het iets langer dan twee minuten durende nummer. Om te beginnen neemt Florence ons terug mee naar onze kindertijd, aangezien de single begint zoals het gekende pianoriedeltje dat Roger speelde in de tekenfilm. Wel wordt meteen duidelijk dat de Britse er een bijzonder donkere en mysterieuze draai aan heeft gegeven. Een akoestische gitaar en bombastische drums zorgen voor een interessante spanningsboog, die plots ontploft in iets euforisch. Florence speelt haar hoge, herkenbare stem perfect uit tot het middelpunt van de belangstelling, waarna “Call me Cruella” groots losbarst. We zijn ervan overtuigd dat Florence + the Machine de film perfect zal aanvullen met dit donker nummer, waarin ze zich van een ietwat andere kant toont dan we al van haar kenden.

Cruella is vanaf volgende week vrijdag, 28 mei, te zien via Disney+.

FacebookInstagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1695 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pukkelpop vult affiche verder aan met Florence + The Machine en The Killers!

Het festivalnieuws is de afgelopen weken amper bij te houden, en al zeker niet meer nu ook Pukkelpop in gang geschoten is….
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2022

Het jaareinde komt nu echt wel in zicht, maar wij zijn nog lang niet klaar met onze eindejaarslijstjes. Nu we alle albums…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Florence + The Machine - Dance Fever (★★★½): De logische vijfde

Ergens is het altijd jammer als een artiest bij het grote publiek vooral bekend staat om een remix, een cover of een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.