Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Florence + The Machine – “Light Of Love”

© CPU – Sven Michiels

Vorig jaar mocht het debuutalbum van Florence + The Machine al tien kaarsjes uitblazen en sindsdien evolueerde de band al aardig. Zo kregen we op debuutplaat Lungs een dronken wervelwind te horen. Op Ceremonials toonde Florence een duistere en toch chique versie van zichzelf. In 2015 kwam de band naar buiten met het bombastische How Big, How Blue, How Beautiful en dat werd opgevolgd door het intieme en persoonlijke High As HopeMet dat album stond ze niet alleen in het Sportpaleis, maar ook op de Main Stage van Rock Werchter. Of Florence nu van links naar rechts over grote podia raast, zich een baan door het publiek waant of met haar ogen dicht achter een statief een ingetogen lied brengt, één ding is zeker: deze koningin van vrede verspreidt kosmische liefde.

“Light Of Love” is geen indrukwekkende comeback single zoals “Shake It Out” of “What Kind Of Man“, maar een ingetogen nummer dat zeker en vast in de lijn van High As Hope ligt. Net als het vorige album is de nieuwe single een persoonlijk lied met zoveel begeleiding als nodig. Geen horde aan luide blazers die als rode draad fungeren, maar een engelenkoor dat ervoor zorgt dat er een hoogtepunt bereikt wordt. Tijdens het refrein wordt er gezongen dat er een licht in ons allemaal schijnt terwijl er ook lijnen als ‘So close and yet so far from death’ aan bod komen. Florence Welch speelt opnieuw met duistere thema’s en voorziet terzelfder tijd een sparkel hoop.

Deze nieuwe single betekent niet meteen het begin van een nieuw album, aangezien “Light Of Love” origineel op High As Hope zou verschijnen. Last minute werd er beslist het nummer toch niet op de langspeler te zetten en toch werd al een deel van het lied een hele tijd geleden de wereld in gestuurd. De tekst was al terug te vinden in Don’t Go Blindly Into The Dark, een boek van Vincent Haycock met wie Florence Welch al jaren nauw samenwerkt.

FacebookInstagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1210 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Balthazar vervangt Florence + the Machine op Pukkelpop

Slecht nieuws voor de fans van Florence + the Machine die hun Pukkelpop-ticket al in hun broekzak zitten hadden. Het festival ging…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Florence + The Machine - "Mermaids"

Florence + The Machine is al enige tijd een gekende en geliefde band. De teksten die vaak terugkoppelen naar de natuur hebben…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pukkelpop vult affiche verder aan met Florence + The Machine en The Killers!

Het festivalnieuws is de afgelopen weken amper bij te houden, en al zeker niet meer nu ook Pukkelpop in gang geschoten is….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.