Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Holly Humberstone – “The Walls Are Way Too Thin”

We maken er geen geheim van dat we al sinds dag één fan zijn van Holly Humberstone. De Britse zangeres zit nog maar net op tram twee, maar heeft al een aantal mooie dingen op haar palmares staan. Zo stond ze zonder nog maar iets te hebben uitgebracht op Glastonbury, mocht ze met enkel haar debuutsingle al mee op tour met Lewis Capaldi en eindigde ze dankzij haar debuut-ep helemaal bovenaan in heel wat lijstjes vol met jonge wolven. Dat Holly een zangeres is die we in de gaten moeten houden, wisten we dus al langer. Nu is ze druk aan het werken aan de opvolger van Falling Asleep at the Wheel, en aan het eerste voorsmaakje “Haunted House” enkele weken geleden konden we al horen dat de Britse erop vooruit is gegaan. Nu het nieuwe “The Walls Are Way Too Thin” er is, kunnen we dat alleen maar volmondig bevestigen.

Waar “Haunted House” nog een intieme, emotionele pianoballade werd, laat Holly op haar nieuwste creatie het popbeest – met enige overdrijving, welteverstaan – in zich los. Het nummer komt op gang met een fijne beat, maar heeft ook zeker het herkenbare geluid dat ze zich het afgelopen jaar toegeëigend heeft. “The Walls Are Way Too Thin” blijft bijgevolg redelijk donker, maar heeft vooral een positieve boodschap. In de refreinen gaat de Britse de hoogte in met haar stem, waardoor er een zonnestraaltje door de gezellige donderwolken prikt. Een fijne mix van donkere indie en vrolijke pop dus, die nieuwe single van Holly Humberstone.

Dat net dit de tweede single is, is overigens geen verrassing. In “Haunted House” nam ze namelijk afscheid van haar ouderlijk huis, dat een grote inspiratiebron was voor de jonge zangeres. In “The Walls Are Way Too Thin” zet ze haar reis verder naar Londen, waar ze bijgevolg veel last van heimwee. Dit nummer hielp haar naar eigen zeggen om een positieve noot te vinden in alle verdriet dat ze in die periode had. Wij kunnen die positieve noot in elk geval bevestigen!

Met “Haunted House” en “The Walls Are Way Too Thin” hebben we nu al twee voorsmaakjes van Holly’s tweede ep, maar wanneer die precies uitkomt blijft voorlopig nog een raadsel. Wel zou die ep de titel Bored & Ignored krijgen.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1400 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Holly Humberstone - "Sleep Tight"

Soms kan het extreem snel gaan, zelfs als de omstandigheden verre van meezitten. Net voor de pandemie toesloeg, was Holly Humberstone een…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Sophia Alexa - "Hit and Run"

Sophia Alexa is de dochter van Duits-Amerikaanse ouders en groeide op in Amsterdam en Londen, waardoor de jonge zangeres al snel moest…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Holly Humberstone - "London Is Lonely"

We zijn bij Dansende Beren al sinds haar debuutsingle fan van Holly Humberstone en we zijn niet de enige. De jonge Britse…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.