Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single black midi – “Chondromalacia Patella”

Een titel als “Chondromalacia Patella” aan een nummer geven, dat kan enkel maar bij black midi. De groep uit Londen maakt zich klaar om volgende week hun album van het jaar uit te brengen (nadat genregenoten Squid en Black Country, New Road hen dat al voordeden) en konden ons al warm maken met twee singles: “John L” en “Slow”. Met “Chondromalacia Patella” krijgen we nu een derde single uit Cavalcade en ook deze staat weer bol van de georkestreerde chaos, vreemde bochten en hyperintense muziekakkoorden.

De band lijkt voor hun tweede langspeler resoluut voor een georganiseerde warboel te gaan. Net als zijn voorgangers opent deze single met wat sommigen zouden omschrijven als ‘nerveus lawaai’, maar wat in feite een gelaagde en geslaagde combinatie is van vingervlugge en vluchtige instrumenten. “Chondromalacia Patella” is echter niet even bombastisch en groots als de twee andere singles en kent zelfs een lo-fi gedeelte waarin de band zich nogal kwetsbaar opstelt. Maar laat je niet vangen, want dat moment van kalmte lijkt slechts het oog van de storm te zijn. Geheel onverwachts, maar tegelijk ook heel voorspelbaar, ontaardt de song in een kakafonie van jewelste. De titel van album van het jaar kan hen haast al niet meer ontsnappen.

Op 30 november kan je de band aan het werk zien in de Botanique.

Facebook / Instagram / Website

 

3653 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Treeboy & Arc - Natural Habitat (★★★★): Artpunk voor humeurige zielen

Speedy Wunderground is de afgelopen jaren steeds een referentie geweest als het ging over nieuwe gitaarbands. Squid, black midi en Black Country,…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2022

Het jaar loopt langzaam maar zeker op z’n eind. Naar goede gewoonte word je dan gebombardeerd door lijstjes met eindejaarsoverzichten en dit…
InstagramLiveRecensies

black midi @ Trix: Verwacht het onverwachte

Er werd nog steeds gretig met superlatieven naar het duizelingwekkende Cavalcade gegooid en black midi was daar deze zomer al met nieuw…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.