Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles black midi – “John L” & “Despair”

Dat de Britse postpunkscene leeft, hoeven we je al niet meer te vertellen. Na Black Country, New Road en Squid kondigt nu ook black midi een nieuw album aan. De groep maakte een tweetal jaar geleden furore met hun toch wel legendarische KEXP-optreden en hun hoekige, bizarre single “bmbmbm”. Schlagenheim werd vervolgens ook heel erg lovend onthaald. Daarna werd het even stil rond de band. Een spacey losse single genaamd “Sweater” werd begin vorig jaar nog als restant van de debuut uitgebracht. Nu zijn ze helemaal klaar voor fase twee. Album twee krijgt de naam Cavalcade en komt uit op 28 mei. Enkele maanden terug kregen we te horen dat gitarist Matt Kwasniewski-Kelvin de band even verlaat vanwege zijn mentale gezondheid. Om de sound van de band tot andere en nieuwe hoogtes te pushen werd in diens plaats de hulp ingeroepen van saxofonist Kaidi Akinnibi en keyboardist Seth Evans.

“John L” en diens b-side “Despair” zijn de twee nummers waarmee de band vandaag zijn nieuw album aankondigt en het zijn ‘klassieke’ black midi-nummers geworden. In “John L” zit een geweldige chaos die nergens te stoppen valt en vooral de tempowissels in het rond smijt. Vergelijkingen met “The Rite of Spring“, de godfather van muzikale chaos, zijn niet weg te denken. B-side “Despair” doet het dan weer wat kalmer met vooral wat dromerige gitaren en de stem van frontman Geordie Greep in de kijker. Het is een hele moodswing tegenover de single, maar ook hier genieten we van de speelsheid waarmee black midi een ballad serveert.

Geniet ook zeker van de al even geflipte videoclip voor “John L”.

Cavalcade komt uit op 28 mei via Rough Trade.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Fold Paper - "Nothing To Report"

Met de doorbraken van bands als black midi en Squid, was het geen verrassing dat heel wat nieuwe bands zouden meesurfen op…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Treeboy & Arc - Natural Habitat (★★★★): Artpunk voor humeurige zielen

Speedy Wunderground is de afgelopen jaren steeds een referentie geweest als het ging over nieuwe gitaarbands. Squid, black midi en Black Country,…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2022

Het jaar loopt langzaam maar zeker op z’n eind. Naar goede gewoonte word je dan gebombardeerd door lijstjes met eindejaarsoverzichten en dit…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.