Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single black midi – “Slow”

black midi is intussen niet meer weg te denken uit de Britse postpunkscene. Hun eigenzinnige debuutplaat Schlagenheim werd met veel lof onthaald en het was dan ook uitkijken naar een opvolger. Vorige maand kondigden ze hun vervolgalbum aan door de geschifte single “John L” en diens tegenpool “Despair” los te laten. Beide nummers slaagden erin ons met verwondering achter te laten. Als volgend nummer brengen ze nu “Slow” uit, waarmee ze wederom hoge verwachtingen scheppen voor hun nieuwe album Cavalcade dat op 28 mei zal uitkomen.

Het nummer gaat bombastisch van start en er heerst een dreigende sfeer door alternerende volumelevels, bizarre saxofoonklanken, tempowissels en hyperkinetische drums bij elkaar te gooien. Halverwege slaat de sfeer volledig om en wordt de luisteraar aan de hand van een melodieus intermezzo meegevoerd naar een surreële droomwereld à la David Lynch. Het duurt niet lang vooraleer het tempo terug wordt opgeschroefd om te eindigen in een schouwspel van verbazingwekkende sonische chaos, waardoor “Slow” blijft boeien tot de laatste seconde. De ingetogen zang op deze nieuwste single wordt niet door de excentrieke frontman Geordie Greep gebracht, maar door bassist Cameron Picton. Het is dus in spanning afwachten op wat de band nog in petto heeft!

Op 30 november kan je de band aan het werk zien in de Botanique.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Fold Paper - "Nothing To Report"

Met de doorbraken van bands als black midi en Squid, was het geen verrassing dat heel wat nieuwe bands zouden meesurfen op…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Treeboy & Arc - Natural Habitat (★★★★): Artpunk voor humeurige zielen

Speedy Wunderground is de afgelopen jaren steeds een referentie geweest als het ging over nieuwe gitaarbands. Squid, black midi en Black Country,…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2022

Het jaar loopt langzaam maar zeker op z’n eind. Naar goede gewoonte word je dan gebombardeerd door lijstjes met eindejaarsoverzichten en dit…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.