banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single black midi – “Slow”

black midi is intussen niet meer weg te denken uit de Britse postpunkscene. Hun eigenzinnige debuutplaat Schlagenheim werd met veel lof onthaald en het was dan ook uitkijken naar een opvolger. Vorige maand kondigden ze hun vervolgalbum aan door de geschifte single “John L” en diens tegenpool “Despair” los te laten. Beide nummers slaagden erin ons met verwondering achter te laten. Als volgend nummer brengen ze nu “Slow” uit, waarmee ze wederom hoge verwachtingen scheppen voor hun nieuwe album Cavalcade dat op 28 mei zal uitkomen.

Het nummer gaat bombastisch van start en er heerst een dreigende sfeer door alternerende volumelevels, bizarre saxofoonklanken, tempowissels en hyperkinetische drums bij elkaar te gooien. Halverwege slaat de sfeer volledig om en wordt de luisteraar aan de hand van een melodieus intermezzo meegevoerd naar een surreële droomwereld à la David Lynch. Het duurt niet lang vooraleer het tempo terug wordt opgeschroefd om te eindigen in een schouwspel van verbazingwekkende sonische chaos, waardoor “Slow” blijft boeien tot de laatste seconde. De ingetogen zang op deze nieuwste single wordt niet door de excentrieke frontman Geordie Greep gebracht, maar door bassist Cameron Picton. Het is dus in spanning afwachten op wat de band nog in petto heeft!

Op 30 november kan je de band aan het werk zien in de Botanique.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

DOUR 2022 lost eerste namen: Angèle, Flume, black midi en veel meer!

Het is vandaag een mooie dag voor het Belgische festivallandschap, want nadat Rock Werchter vanochtend de komst van The Killers bevestigde, zijn…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Modern Woman - "Juniper"

Het verhaal van Modern Woman begon toen Sophie Harris teksten naar liedjes vertaalde op zelfgeorganiseerde voordrachten. Als graduate in letterkunde kon ze…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single black midi - "Cruising"

Eind mei verscheen met Cavalcade misschien wel een van de beste platen van het jaar. Dat black midi nooit teleurstelt, werd ook…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.