Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Keaton Henson – “Limb”

Enkele maanden geleden kregen we Monument te horen, het meest recente album van Keaton Henson. Een mooie verzameling nummers waarin Henson afscheid neemt van een geliefde en onderwerpen als leven en dood niet uit de weg gaat. Sindsdien heeft de Britse singer-songwriter niet stil gezeten. Ons hart maakt vrijwel steeds een klein vreugdesprongetje wanneer we geheel onaangekondigd nieuwe muziek van Keaton Henson zien verschijnen.

Net wanneer we dachten dat Keaton Henson het wel heeft gehad met weemoedige muziek, verrast hij ons met “Limb”. Het voelt alsof we in een ruk worden terug gekatapulteerd naar de koude winterdagen waarin we liever onder de wol blijven liggen dan de sneeuw te moeten trotseren. Het blije gevoel bij het horen van Hensons nieuw nummer wordt weggewerkt door de beladen tekst waarin hij afwezigheid beschrijft. Zonder al te veel tierlantijntjes, maar met iets meer instrumenten dan enkel zijn typerende piano of gitaar. Het moeten heus niet altijd droevige liedjes zijn, maar bij deze horen we ze wel graag komen. Om nog even comfortabel te nestelen in de grijze regendagen vooraleer de zomer ons overspoelt met vrolijke deuntjes.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Keaton Henson - House Party (★★★★): De maskers vallen af

Frivole meezingers, rauwe gitaarsolo’s en zowaar optimistische haast hoopvolle melodieën: wie zich de laatste jaren liet onderdompelen in Keaton Henson’s donkere zielenroerselen…
AlbumsRecensies

Keaton Henson - Fragments EP (★★★★): Brokjes verdriet aan elkaar lijmen

Hoeveel hartzeer en tegenslag kan een mens eigenlijk aan. Sinds zijn debuut Dear ongeveer tien jaar geleden bezong de Londense Keaton Henson al lief en…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Keaton Henson - "No Love Lost"

Keaton Henson is een Brit die niet veel nodig heeft om zijn gevoelens om te zetten in muziek. In de herfst van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.