Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Whispering Sons – “Heat”

© CPU – Nathan Dobbelaere

We zijn hier bij Dansende Beren trots op onze Belgische muziekscene en zeker op Whispering Sons. De band rond frontvrouw Fenne Kuppens wist zich in een mum van tijd te nestelen aan de top van de keten en stond net voor de coronacrisis uitbrak zelfs in het voorprogramma van Editors. De Limburgers vielen echter niet in een zwart gat, maar begonnen met het schrijven van een tweede langspeler. Several Others is pas voor binnen een paar weken, maar we moeten jammer genoeg toegeven dat we een beetje sceptisch zijn. De eerste drie singles “Surface“, “Satantango” en “Surgery” waren met alle respect onder het niveau dat we van Whispering Sons gewoon waren, maar met het nieuwe “Heat” lijkt het vijftal zich te herpakken.

Op hun nieuwste creatie horen we weer het Whispering Sons waar we zo van achterover vielen. Een donkere baslijn, een bijzonder strak tempo en de fantastisch intrigerende stem van Fenne Kuppens; een combinatie die op “Heat” nog maar eens haar succes bewijst. De gitaren komen al wat smeriger over naargelang het nummer vordert, terwijl de frontvrouw ons altijd maar meer de diepte insleurt. Hoe dieper we gaan, hoe angstaanjagender de omgeving wordt en hoe meer de gitaren de boel overnemen. Donker, mysterieus, chaotisch en strak: Whispering Sons staat er met “Heat” weer en daar zijn we heel blij om. Er zat even een deukje in ons vertrouwen in de band, maar met deze nieuwe single zijn al die plooien weer glad gestreken.

Op 18 juni verschijnt Several Others, het tweede album van Whispering Sons, via PIAS. Op 16 december sluit de band haar tour af in Ancienne Belgique. Alle andere data vind je op de site van de band.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

839 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
FeaturesInstagramInterviewsUitgelicht

Interview Whispering Sons: 'Zonder de donkere sfeer klinkt onze muziek als een Mario Kart-liedje'

Dat Whispering Sons erg geliefd is in België, hoeven we je niet te vertellen. De Limburgse band rond Fenne Kuppens kreeg enkele…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Whispering Sons - "Satantango" & "Surgery"

In 2016 won Whispering Sons Humo’s Rock Rally, maar het duurde even voor de grote doorbraak volgde. Toen dan in 2018 de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Whispering Sons - "Surface"

Whispering Sons heeft altijd zijn tijd genomen om de carrière rustig uit te bouwen. Nadat de groep in 2016 Humo’s Rock Rally…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.