Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Whispering Sons – “Heat”

© CPU – Nathan Dobbelaere

We zijn hier bij Dansende Beren trots op onze Belgische muziekscene en zeker op Whispering Sons. De band rond frontvrouw Fenne Kuppens wist zich in een mum van tijd te nestelen aan de top van de keten en stond net voor de coronacrisis uitbrak zelfs in het voorprogramma van Editors. De Limburgers vielen echter niet in een zwart gat, maar begonnen met het schrijven van een tweede langspeler. Several Others is pas voor binnen een paar weken, maar we moeten jammer genoeg toegeven dat we een beetje sceptisch zijn. De eerste drie singles “Surface“, “Satantango” en “Surgery” waren met alle respect onder het niveau dat we van Whispering Sons gewoon waren, maar met het nieuwe “Heat” lijkt het vijftal zich te herpakken.

Op hun nieuwste creatie horen we weer het Whispering Sons waar we zo van achterover vielen. Een donkere baslijn, een bijzonder strak tempo en de fantastisch intrigerende stem van Fenne Kuppens; een combinatie die op “Heat” nog maar eens haar succes bewijst. De gitaren komen al wat smeriger over naargelang het nummer vordert, terwijl de frontvrouw ons altijd maar meer de diepte insleurt. Hoe dieper we gaan, hoe angstaanjagender de omgeving wordt en hoe meer de gitaren de boel overnemen. Donker, mysterieus, chaotisch en strak: Whispering Sons staat er met “Heat” weer en daar zijn we heel blij om. Er zat even een deukje in ons vertrouwen in de band, maar met deze nieuwe single zijn al die plooien weer glad gestreken.

Op 18 juni verschijnt Several Others, het tweede album van Whispering Sons, via PIAS. Op 16 december sluit de band haar tour af in Ancienne Belgique. Alle andere data vind je op de site van de band.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1009 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
InstagramLiveRecensies

Two Days of Rock Herk (Dag 1): Boem! Energiebom!

Overal in ons land duiken er de laatste weken bevrijdingsfeesten op, die schuilgaan onder de titel ‘festival’. Ook in Limburg is dat…
LiveRecensies

Crammerock 2021 (Dag 2): Amper tijd om stil te blijven zitten

Dag twee van Crammerock 2021 begon grijs en kil, maar het duurde niet lang alvorens de zon door de wolken brak. Ondanks…
InstagramLiveRecensies

Pukkelpopkwartier (Dag 2): Tussen hemel en hel

  We kwamen gisterenochtend niet geradbraakt uit ons tentje gekropen en onze schoenen hingen niet vol bier en modder, maar het was…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.