Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Trippie Redd – “Miss The Rage” (feat. Playboi Carti)

Trippie Redd bouwt wel eens graag een feestje. In niet-coronatijden staat de jonge rapper daarom ook steevast paraat om de lage landen af te breken. Big 14 is een vaste klant op het Nederlandse hiphopfestival Woo Hah! en kon ook al eens scoren met een energetisch optreden op Dour 2019. Laten we bovendien eerlijk zijn, de jonge rapper moet het hebben van een gekgestoord publiek om de mix van meekwelers over gebroken harten en staalharde trapbangers volledig tot zijn recht te laten komen. Net daarom kon de rapper uit Ohio de titel van zijn nieuwste single “Miss The Rage” niet beter gekozen hebben.

Voor deze track kreeg Trippie de hulp van niemand minder dan zijn grote held Playboi Carti. Niet de eerste keer dat ze samen een nummer uitbrengen, maar hun vorige samenwerking (een nummer op Trippie’s album !) werd amper een week na release al terug offline gehaald. Ook de samenwerking voor “Miss The Rage” verliep eerder stroef. De beat voor het nummer lekte maanden geleden al en Sir Cartier liet Trippie wekenlang op zijn strofe wachten. Genoeg tijd verstreek om het jonge gezicht van de SoundCloud-generatie mateloos te irriteren, maar ook om van “Miss The Rage” het meest gehypete nummer van Trippie in jaren te maken.

Meteen wordt duidelijk dat de nostalgische beat van Nederlandse beatmaker Loesoe de echte ster van de track is. Een dromerige synthmelodie vangt de aandacht, gecontrasteerd door scherpe drums en zware kapotgeblazen 808s. Zoals we van Trippie gewend zijn is hij niet bezig met diepgaande teksten, maar met melodische uithalen en fijne flows slaagt hij er aardig in om onze aandacht vast te houden. Playboi Carti laat met enkele adlibs zijn aanwezigheid snel merken, maar slaagt er niet in om de show te stelen met zijn korte strofe. Toch brengt King Vamps snellere aflevering doordrenkt met autotune een fijne toevoeging aan het nummer. Beide heren leggen op “Miss The Rage” een stevige brok goesting en energie op tafel, met als resultaat een knaller van formaat die nog tal van moshpits zal tevoorschijn toveren!

Instagram / Facebook / Twitter

36 posts

About author
Soms Blue, Altijd Pink. 24/7 muziek aan het luisteren, kijk maar!
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Playboi Carti - "BACKR00MS" (feat. Travis Scott)

Wordt 2024 het jaar waarin Playboi Carti eindelijk I Am Music uitbrengt? De Opium-leader is inmiddels al zoiets als een cultfiguur die met…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Weeknd - "Popular" (feat. Madonna & Playboi Carti)

The Weeknd strijkt binnenkort nog eens neer in ons Belgenland en wist de afgelopen maanden zo nu en dan nog eens van…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Skrillex, PinkPantheress & Trippie Redd - "Way Back"

2023 staat nog maar in zijn kinderschoenen, maar het belooft nu al een topjaar te worden voor Skrillex. Sonny Moore hintte namelijk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.