Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Inhaler – “Who’s Your Money On? (Plastic House)”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Twee jaar geleden vroegen we ons af of Inhaler een onehitwonder zou worden. “My Honest Face” was blijkbaar nog maar het begin voor Elijah Hewson en zijn bandgenoten. De Ierse indierock groep wist vorig jaar met “We Have To Move On” en “Falling In” het succes van die eerste single nog niet te evenaren, ondanks dat het beide goeie nummers waren. Eerder dit jaar bracht het viertal al “Cheer Up Baby” uit en daarmee waren ze al te gast bij James Cordon in The Late Late Show. Inhaler wist dus al te bewijzen dat ze meer in hun mars hebben dan dat ene nummertje en hun volledige kunnen mogen ze in juli op hun debuutalbum bewijzen.

“Who’s Your Money On? (Plastic House)” duurt ruim zes minuten en bestaat uit een rustig en steviger stuk. Je zou verwachten dat het viertal klein begint en groots eindigt, maar dat was te voorspelbaar. Het lied begint meteen met een beat waardoor je nog voor het echt op gang is gekomen al mee de maat aangeeft. Een meezinger als “My Honest Face” of “Cheer Up Baby” is de single niet, maar het is wel een aanstekelijk en dansbaar nummer. Na vier minuten gas te geven worden de remmen dicht gesmeten. Rustige gitaarmuziek gaat gepaard met wat elektronische geluiden en zo neemt melancholie in de tweede helft van het nummer de bovenhand. Inhaler weet te verrassen op hun nieuwe single en doet ons uitkijken naar die eerste plaat.

It Won’t Always Be Like This verschijnt op 16 juli.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

684 posts

About author
Ik ben te herkennen aan mijn gele jas.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Inhaler - "Cheer Up Baby"

Dat het succes van de Ierse indierockers Inhaler bijna onvermijdelijk was, werd al snel verraden door de frequentie waarmee je ze de…
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2020

In 2020 kwamen er meer singles uit dan ooit tevoren, en dat is vooral te danken aan de crisis die dit jaar…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Inhaler - "When it Breaks"

Het leek een eeuwigheid te duren – het geduld van de fans werd op proef gesteld – maar eindelijk is het dan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.