Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Inhaler – “Cheer Up Baby”

© CPU – Jan Van Hecke

Dat het succes van de Ierse indierockers Inhaler bijna onvermijdelijk was, werd al snel verraden door de frequentie waarmee je ze de laatste twee jaar in de hitlijsten kon terugvinden. Ook de spoedige ontplooiing van een leeftijdsoverstijgende fanbase volgde al snel. Met “When It Breaks” wist de band, onder leiding van frontman Eli Hewson, naar het einde van 2020 toe een uitstekende single af te leveren. Bovendien bevestigden ze ook dat ze zich volop in de productiefase van hun debuutalbum bevonden. Ondertussen is zowel de releasedatum als de albumtitel gekend. Zo verschijnt It Won’t Always Be Like This namelijk op 16 juli.

Rond de uitgave van deze nieuwe single werd al een tijdje gespeculeerd. Al meer dan een jaar smachten de fans naar een studio-opname van “Cheer Up Baby”; een nummer dat al een lange tijd een vaste waarde vormt op de setlist van de band. Iets meer dan twee weken geleden werd er door middel van een Instagramcaption met een lijn uit het nummer dan de uiteindelijke uitgave geteased.

Waar een flinke portie energie en dynamiek kenmerkend waren voor “When It Breaks”, ligt de intonatie tijdens “Cheer Up Baby” heel wat zwoeler. Dit valt al gauw op tijdens de intro die verwend wordt door een harmonieuze symbiose van leadgitarist Josh Jenkinson en bassist Robert Keating. ‘All you do – Cheer up baby’ keelt Hewson terwijl hij de vruchten plukt van een flinke dosis vocaal talent en goede genen. Je kan je wel afvragen waarom die vocale aanleg wat overschaduwd wordt tijdens de strofen, die overigens op de liveversie veel interessantere vormen aannemen. Ook tekstueel blijft het nummer verder eenvoudig, waardoor sommige lijnen wat te voorspelbaar durven binnenkomen. Als compensatie krijgen we wel een strak staaltje muzikale samenhang dat extra wordt gecomplimenteerd door een royale coda, om dan uiteindelijk af te ronden met die o zo smakelijke openingsharmonie. Of “Cheer Up Baby” op de tracklist van het debuutalbum verschijnt, valt nog af te wachten, maar de fans worden alvast op deze manier tevreden gesteld.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

28 posts

About author
Part-time pencil basher, weekend rockstar & intergalactic indie boy
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Inhaler - "Who's Your Money On? (Plastic House)"

Twee jaar geleden vroegen we ons af of Inhaler een onehitwonder zou worden. “My Honest Face” was blijkbaar nog maar het begin…
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2020

In 2020 kwamen er meer singles uit dan ooit tevoren, en dat is vooral te danken aan de crisis die dit jaar…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Inhaler - "When it Breaks"

Het leek een eeuwigheid te duren – het geduld van de fans werd op proef gesteld – maar eindelijk is het dan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.