Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Inhaler – “Falling In”

Foto: Tom Clabots

Inhaler wist vanaf het begin meer aandacht te trekken dan de meeste beginnende rockbands doordat de frontman dezelfde achternaam heeft als die van U2. Toch wisten Elijah Hewson en co al meerdere malen te bewijzen dat ook zij goeie rocknummers kunnen maken en dat dat niet alleen voor vader Bono is weggelegd. Sinds hun passage op Pukkelpop zagen wij de groep nog twee keer en dat met gemengde resultaten. In de Botanique wisten ze een strakke rockshow neer te zetten, terwijl ze in de Trix moeilijkheden hadden met het meekrijgen van het publiek. De band zou normaal een herkansing krijgen op Rock Werchter, maar dat zit er niet in komende zomer.

Tijdens voorgaande optredens in België speelde de band elke keer een hoop onuitgebrachte nummers en nu brengen ze eentje daarvan uit. “Falling In” is opnieuw een aardig rocknummer dat van in het begin een goeie baslijn heeft. Toch bloeit het geheel pas echt open eens het refrein bereikt wordt. Niemand die nog weet hoe vaak Inhaler vergeleken werd met U2, maar deze keer doet de muziek ons wat denken aan Nirvana. De jongens houden het wat braver dan Cave en Grohl en het had inderdaad misschien net iets minder gepolijst gemogen. Toch is “Falling In” een mooie toevoeging aan de voorlopig beperkte discografie van de jongens. Misschien wordt het eens tijd voor een album?

FacebookInstagramWebsite

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

635 posts

About author
Ik ben te herkennen aan mijn gele jas.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Inhaler - "Cheer Up Baby"

Dat het succes van de Ierse indierockers Inhaler bijna onvermijdelijk was, werd al snel verraden door de frequentie waarmee je ze de…
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2020

In 2020 kwamen er meer singles uit dan ooit tevoren, en dat is vooral te danken aan de crisis die dit jaar…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Inhaler - "When it Breaks"

Het leek een eeuwigheid te duren – het geduld van de fans werd op proef gesteld – maar eindelijk is het dan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.