Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Claire Laffut – “Hiroshima”

Dat het ook aan de andere kant van de taalgrens in ons kleine landje bruist van het talent, hoeft niemand te verbazen. Nadat Angèle vriend en vijand wist te overtuigen met haar aanstekelijke popmuziek, lijkt het nu tijd voor Claire Laffut. De zangeres en kunstenares bracht in 2018 haar eerste ep uit, maar kwam in 2020 terug met het poppy “Étrange Mélange” waarop we ons al gauw aan het strand waanden. Vorig jaar moest eigenlijk al het jaar van Claire Laffut worden, maar een welbekende boosdoener gooide roet in het eten. Gelukkig lijken de kaarten van 2021 er steeds iets beter uit te zien. De nieuwste single “Hiroshima” is tevens het eerste puzzelstukje van langspeler Bleu.

Net als op “Étrange Mélange” schetst het nummer al vanaf de eerste noot een heel duidelijk beeld. Flitsende lichten, zomerse taferelen, de warme avondzon. De zachte, dromerige vocalen voelen als een fris briesje dat weer even wat zuurstof brengt. De zwoele popsound waarvoor resoluut gekozen wordt op “Hiroshima” doet je even vergeten dat dit een Belgisch product is. Het nummer wordt naar het refrein toe plots heel dansbaar en daar zit de fijne ritmesectie ongetwijfeld voor iets tussen. Wij zijn er alvast van overtuigd dat de exotische klanken van onze Claire Laffut snel voor een grote doorbraak zouden kunnen zorgen. Met “Hiroshima” hebben we alvast de ultieme feelgood track om de zomer tegemoet te gaan.

Claire Laffut zou haar debuutplaat voorstellen in de Botanique, maar voor zowel de show als het album ontbreekt momenteel nog een datum.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

Claire Laffut - Bleu (★★★★★): Blauw was nog nooit zo kleurrijk

Een paar jaar geleden ruilde Claire Laffut ons land in voor de Franse hoofdstad en daarmee leek haar carrière pas echt gestart….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Claire Laffut - "Étrange Mélange"

Franse pop is tegenwoordig weer hipper dan ooit tevoren. Kijk bijvoorbeeld maar naar Christine and the Queens, of onze bloedeigen Angèle die…
LiveRecensies

Dour 2019 (Festivaldag 3): Koning in eigen land

De vrijdag van Dour had alweer veel te bieden. Met meer dan vijftigduizend mensen krioelde het terrein van volk en liepen de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.