Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lous and The Yakuza – “Hiroshima”

© CPU – Leni Sonck

Als er een naam is die we al een tijdje goed in de gaten houden, dan is het Lous and The Yakuza. De Brusselse zangeres met Congolees-Rwandese roots bracht in 2020 haar debuutplaat Gore uit, waarna alles in een heuse stroomversnelling kwam. Inmiddels stond ze in het voorprogramma van Coldplay, Gorillaz en Alicia Keys, tekende ze bij het platenlabel van Jay-Z, lijkt ze kind aan huis te zijn geworden bij Louis Vuitton en schittert haar single “Kisé” in FIFA23. We zouden wellicht nog een hele waslijn aan indrukwekkende prestaties kunnen opnoemen, maar laten we vooral ons licht schijnen op de nieuwste muzikale creatie van Lous and The Yakuza. “Hiroshima” is de volgende single in aanloop van haar tweede album en maakt steeds meer duidelijk wat de sfeer van die plaat zal worden.

De release van “Hiroshima” gaat gepaard met een VEVO Lift live performance die volgende week verschijnt en daaruit kan je meteen opmaken dat ook buiten de landsgrenzen met grote ogen naar ‘onze’ Lous gekeken wordt. De eerste seconden van “Hiroshima” doen denken aan een poppetje in een muziekdoos dat stilletjes stopt met dansen, maar de zang van Lous zorgt voor een zekere beladenheid. Geen tijd voor lieflijke deuntjes, want even later explodeert het licht ontvlambare geheel en krijgen we alweer een song van wereldniveau die al gauw in onze gedachten verder blijft spelen. Een ietwat duistere sfeer lijkt het steeds meer over te nemen en voor we het goed en wel beseffen is het amper drie minuten tellende liedje alweer voorbij. Lous and The Yakuza bevestigt met “Hiroshima” alvast dubbel en dik waarom ze een van de artiesten is om de komende tijd in de gaten te blijven houden.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

648 posts

About author
Dansende Beer met een hart voor Scandinavische popmuziek, sad girl music (lees: Phoebe Bridgers) en Franstalige dingen.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Lolo Zouaï @ Botanique (Orangerie): Bitterzoete avond

Tot enkele jaren geleden verkocht de Frans-Algerijnse Lolo Zouaï gewoon hamburgers in New York, maar ondertussen trekt ze de wereld rond om…
InstagramLiveRecensies

Lous and The Yakuza @ Ancienne Belgique (AB): Nergens beter dan thuis

Belgische artiesten die het op heel wat plekken in de wereld goed doen, ze zijn nog steeds een rariteit. Lous and The…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

MEUTE, Men I Trust, The Blaze en meer naar Dour 2023!

Binnen exact zes maanden gaan de poorten van de festivalweide van Dour open en om de verwachtingen nog wat te laten stijgen,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.