banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Joost Hoekaf – “Lavender” (feat. Nag)

 

‘Zwaargewichten in de letterkunst’: zo beschrijven Joost Hoekaf en Nag zichzelf. Veteraan Nag, die je kent van Eigen Makelij, de ep Cirkels (met Lefto) of van zijn laatste project, de ep Puinhuip, waarop hij samenwerkte met Title. Met de ep Psychonout, waarvan “Kannabiskrijger” het bekendst in de oren zal klinken, zette Joost Hoekaf zijn eerste stapjes in hiphopland. In 2018 volgde het album Blueboy Drama, daarna deed hij een korte passage bij Roedel waar hij meewerkte aan Hondsdolheid, hun eerste album. Na een periode van rust bracht Hoekaf begin april “Shapeshifter” uit. Op “Lavender” nemen de Antwerpenaren ons mee naar Lavender Town, het spookstadje uit de allereerste Pokémongames.

Hoe zweverig “Kannabiskrijger” was, zo kordaat serveert Joost Hoekaf zijn teksten op “Lavender”. Koelbloedig gaat het over ‘jeugdtrauma’s op mijn schouders’ en hoe hij ‘losbreekt van de klauwen die me vasthouden’. Hierna slaat de nuchtere sfeer om: Hoekaf gaat dan wel onverschrokken voort, maar de nuchterheid waarmee hij aan “Lavender” begon, is nu omgeslagen in lichte agressiviteit. Op de productie, die trouwens ook van Nag is, gaat Joost Hoekaf vuriger dan voorheen voort met bars spuwen. De productie bevat duistere synths en drums die de teksten prachtig ondersteunen. Hoekaf rapt zelfzeker, zijn teksten zijn kwaliteitsvol en zitten als een spinnenweb in elkaar verweven. En dan komt Nag. Hij verzorgde de instrumentale kant van “Lavender” en stond ook achter de microfoon. Nag wilt ‘meer dan flexen met een zestien’. En dat doen ze: Joost Hoekaf en Nag ‘laten zien hoe ge rappen kunt’.

Joost Hoekaf: Facebook / Instagram

Nag: Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

30 posts

About author
Jasper luistert, leest en schrijft.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Rare Akuma - "crackuma" (feat. Kleine Crack)

De Antwerpse Rare Akuma heeft ondertussen geen inleiding meer nodig. Zijn muzikaal cv bevat onder andere Zwangere Guy en zelfs de Amerikaanse…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single DVTCH NORRIS – “SUMMERTOM”

Na twee jaar stilte liet DVTCH NORRIS afgelopen maandag terug muziek op ons los. Met zijn nieuwe single “SUMMERTOM” blikt hij terug…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Aesop Rock & Blockhead - Garbology (★★★): Taalkundige jazz

De voorbije decennia zijn enkele legendarische hiphopduo’s de revue gepasseerd. OutKast, Run The Jewels en onze eigen blackwave. hebben allemaal hun strepen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.