Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Joost Hoekaf – “Shapeshifter”

‘Voor de niet wiskundigen onder jullie: da’s een driehoek met een hoekaf’, aldus Joost Hoekaf in “Stemmen uit de stad“. De creatief schrijver en muzikant, met voeten in Antwerpse bodem, werkte mee aan het eerste album van Roedel, nam daarvoor twee ep’s op, rapte samen met Brakka Briesje (ook ex-roedel) in de studio van Niveau 4 – de Vlaamse variant van 101barz. Ook is hij te horen op Miserabel, de ep van Miserabele Johnny, die begin november uitkwam. Na een periode van afwezigheid is Joost Hoekaf nu terug met een klapper van formaat.

Voor “Shapeshifter” ging Joost Hoekaf op de foto met Karbonkel – de nachtmerrie van ieder kind. ‘Shapeshifter ey, en ik leer dingen ey, Snakes skinnen ey – magic voor m’n ringen ey.’ Hoekaf staat door de demonen van vroeger vandaag sterker in zijn schoenen. Op “Shapeshifter”, geproduceerd door Cloos, gaan de lyrics van Joost Hoekaf hand in hand met de 808’s en psychedelische samples. Hoekaf heeft dan misschien een tijdje niets uitgebracht, zijn tekstuele kwaliteiten zijn er niet op achteruitgegaan – integendeel. Hij scheert nog steeds hoge toppen, zoals hij dat op “Hondsdolheid” of op “Kannabiskrijger” deed.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

20 posts

About author
Jasper luistert, leest en schrijft.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Joost Hoekaf – “Lavender” (feat. Nag)

  ‘Zwaargewichten in de letterkunst’: zo beschrijven Joost Hoekaf en Nag zichzelf. Veteraan Nag, die je kent van Eigen Makelij, de ep…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Pasi - "Oude God"

Met de terugkeer van Pasi davert de Antwerpse hiphopscene op haar grondvesten. Gelukkig heeft hij daar zelf de ijzersterke fundamenten van gelegd…
InstagramNieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Première: Nieuwe single Al Merai – “No Deviation”

Afgelopen kerstdag bracht de Antwerpse rapper Al Merai “Growin’ up fast” uit. Dat was geen alternatief kerstliedje – daarvoor kan je terecht…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.