Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Joost Hoekaf – “Shapeshifter”

‘Voor de niet wiskundigen onder jullie: da’s een driehoek met een hoekaf’, aldus Joost Hoekaf in “Stemmen uit de stad“. De creatief schrijver en muzikant, met voeten in Antwerpse bodem, werkte mee aan het eerste album van Roedel, nam daarvoor twee ep’s op, rapte samen met Brakka Briesje (ook ex-roedel) in de studio van Niveau 4 – de Vlaamse variant van 101barz. Ook is hij te horen op Miserabel, de ep van Miserabele Johnny, die begin november uitkwam. Na een periode van afwezigheid is Joost Hoekaf nu terug met een klapper van formaat.

Voor “Shapeshifter” ging Joost Hoekaf op de foto met Karbonkel – de nachtmerrie van ieder kind. ‘Shapeshifter ey, en ik leer dingen ey, Snakes skinnen ey – magic voor m’n ringen ey.’ Hoekaf staat door de demonen van vroeger vandaag sterker in zijn schoenen. Op “Shapeshifter”, geproduceerd door Cloos, gaan de lyrics van Joost Hoekaf hand in hand met de 808’s en psychedelische samples. Hoekaf heeft dan misschien een tijdje niets uitgebracht, zijn tekstuele kwaliteiten zijn er niet op achteruitgegaan – integendeel. Hij scheert nog steeds hoge toppen, zoals hij dat op “Hondsdolheid” of op “Kannabiskrijger” deed.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

38 posts

About author
Jasper luistert, leest en schrijft.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

ZLDR – KWETS UUR (★★★½): Amicale vinnigheid

De kans bestaat dat u tot nu toe nog nooit van ZLDR gehoord hebt. Het West-Vlaamse rapduo ontstond tijdens de coronaperiode op…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single GIJS - "Crack" (feat. Kleine Crack)

GIJS is een specialleke. De Nederlandse Antwerpenaar studeerde kleinkunst aan het conservatorium, maar zag zichzelf niet in de voetsporen van Willem Vermandere…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single BERRY - "Cool Man"

Als je de Belgische hiphopscene al een tijdje volgt, kan je niet echt meer rond BERRY heen. Maar liefst acht albums en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.