banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Empress Of – “One Breath”

Het is alweer een jaar geleden dat de Amerikaanse Empress Of haar derde album I’m Your Empress Of uitbracht, in volle pandemie dan nog. Ze bracht sindsdien nog enkele samenwerkingen uit, maar vandaag laat ze nieuw werk los. Toch is de single “One Breath” eerder onderdeel van een muzikaal en educatief project genaamd Sound It Out, waarbij artiesten in gesprek gaan met kinderen en dat vervolgens omzetten naar muziek. Het project is bedoeld als educatief middel om mentaal welzijn meer bespreekbaar te maken bij jongeren. Op de ep staan nog verhalen van drie andere artiesten, waaronder ook Lauren Jauregui.

Het is duidelijk dat de boodschap op “One Breath” primeert. Het nummer vertrekt vanuit het verhaal en de gevoelens van de veertienjarige Marianne en gaat over hoe je emoties het best onder controle kunt houden, ‘one breath at a time’.  De simpele, maar waardevolle tekst spreekt daarbij voor zich: ‘When everything feels heavy/ When I become a shell/ I listen to my body/ The stories movement tells’. Zoals we ondertussen ook gewend zijn van Empress Of, doet ze ook haar verhaal nog eens in het Spaans. De boodschap wordt muzikaal mooi ondersteund door rustige en dromerige synthklanken die wel langzaam opbouwen, maar nooit tot een echt hoogtepunt komen. Dat hoeft hier ook zeker niet want het is de boodschap die voorop staat en alle aandacht verdient. Aangezien “One Breath” onderdeel is van de Sound It Out-campagne, blijft het dus voorlopig nog even wachten op volledig nieuw solowerk van Empress Of. Op Instagram liet ze wel al weten druk bezig te zijn met haar vierde langspeler.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

 

 

 

 

Dit vind je misschien ook leuk:
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2020

In 2020 kwamen er meer singles uit dan ooit tevoren, en dat is vooral te danken aan de crisis die dit jaar…
AlbumsRecensies

Empress Of - I'm Your Empress Of (★★★★): Onder de indruk

Na zichzelf te introduceren op haar eerste album Me en Us, gaat Empress Of op haar derde langspeler I’m Your Empress Of nog…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Empress Of - "Give Me Another Chance"

Empress Of heeft al veel harten veroverd met haar popmuziek, die heerlijk alternatief uit de hoek komt. Haar debuutalbum Me liet een grote…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.