AlbumsRecensies

Empress Of – I’m Your Empress Of (★★★★): Onder de indruk

Na zichzelf te introduceren op haar eerste album Me en Us, gaat Empress Of op haar derde langspeler I’m Your Empress Of nog een stapje verder. De Amerikaanse zangeres met Spaans-Honduraanse roots heeft intussen al een aanzienlijke cv en is dan ook zeker geen underdog meer in de muziekwereld. Toch is het vonkje met het grote publiek nog niet overgesprongen en ook I’m Your Empress Of zal daar niet veel verandering in brengen.

Persoonlijker of triestiger hebben we Empress Of tekstueel nog niet gehoord, want op het album verwerkt ze haar relatiebreuk. Nadat ze na een intensieve tour terug thuis kwam, legde ze de eerste fundamenten voor het schrijfproces van dit album en besloot ze ook de touwtjes van productie in handen te nemen en alles zelf te doen. I’m Your Empress Of is om die reden dan ook naar eigen zeggen haar beste album tot nu toe en is een spannende plaat geworden met heel wat verschillende invloeden.

Haar moeder krijgt in de openingstrack “I’m Your Empress Of” de kerntaak toebedeeld om het over haar verleden en haar dochter te hebben. ‘I only have one girl, but the only girl is like the having thousands of girls.’, horen we haar moeder zeggen en het ijs is al snel gebroken. Smelten doen we dan verder dankzij het stormachtige “Bit Of Rain”, dat op een strelende manier op ons trommelvlies dondert en een magistraal machtsvertoon is.

De sensualiteit van I’m Your Empress Of dringt pas echt in “Love Is A Drug” door, dat door zijn synths en fantastische zanglijnen stimulerend en helend tegelijk is. De vlekkeloze overgang naar “U Give It Up” zorgt ervoor dat we op een hoogtepunt blijven, waarbij Rodriguez de ruimte neemt om haar stem te vervormen, de beats nog iets dreigender worden en ze zoekt naar de hogere noten van de toonladder. Het is allemaal wat gewaagder dan we op haar debuut Me hoorden en toont hoe ze op artistiek vlak verder is blijven groeien.

De eclectische sound van het album werpt zijn vruchten af en blijft in stijgende lijn opbouwen zonder steken te laten vallen. “What’s The Point” is middenweg het album bijvoorbeeld een welgekomen rustpunt zonder dat het tempo uit de plaat wordt gehaald, want de nuances worden deze keer vooral met de zangmelodieën gelegd. In “Hold Me Like Water” wordt het zwaartepunt elders gelegd door de beats even aan de kant te schuiven en voor een iets melancholischere opbouw te kiezen, die jammer genoeg wel aan zijn hoogtepunt voorbij vaart. Gelukkig wordt dat in het furieuze “Awful” ruimschoots goed gemaakt doordat Rodriguez wervelend en sprankelend uit de hoek komt.

I’m Your Empress Of is een project dat je bij momenten van je adem berooft en steeds weer opnieuw naar een hoogtepunt lijkt te leiden. De consistentie op vlak van productie en de naadloze overgangen geven Empress of haar derde langspeler de verfrissende toets die ze nodig had om zichzelf te kunnen heruitvinden en verder op te bouwen op haar o zo geliefde popsound. We zijn opnieuw impressed door Empress Of, vooral gezien dit album volledig van haar eigen hand komt.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1342 posts

About author
Certified pop-slet
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Empress Of - "One Breath"

Het is alweer een jaar geleden dat de Amerikaanse Empress Of haar derde album I’m Your Empress Of uitbracht, in volle pandemie…
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2020

In 2020 kwamen er meer singles uit dan ooit tevoren, en dat is vooral te danken aan de crisis die dit jaar…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Empress Of - "Give Me Another Chance"

Empress Of heeft al veel harten veroverd met haar popmuziek, die heerlijk alternatief uit de hoek komt. Haar debuutalbum Me liet een grote…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.