AlbumsRecensies

Empress Of – For Your Consideration (★★★): Zwoele herhaling

Empress Of, de artiestennaam van zangeres Lorely Rodriguez, brengt ons met For Your Consideration ondertussen al haar vierde studioalbum. Hoewel ze al een uitgebreide discografie heeft, blijft ze redelijk onder de radar en zou het kunnen dat je haar naam nog niet hebt horen vallen. Haar vorige plaat, uit 2020 met de titel I’m Your Empress Of, viel bij ons in de smaak. Ook de singles van de nog recentere ep Save Me uit 2022 lieten een indruk op ons na. Daarom keken we vol verwachting uit naar de nieuwe langspeler van de zangeres.

We kregen ondertussen al enkele singles van For Your Consideration te horen. De eerste hiervan was de samenwerking “Kiss Me” met Rina Sawayama. Deze twee zangeressen waren vorig jaar ook samen op tournee. Empress Of trad onder andere in de Belgische AB op in het voorprogramma van Sawayama. Hoewel hun single ons kon vermaken, hadden we het gevoel dat beide zangeressen beter konden. Daarna kwamen nog “Feminine” en “What’s Love” uit. Deze laatste samen met Muna. Om het wachten wat dragelijker te maken kwam op 1 maart “Preciosa” nog uit.

Titeltrack “For Your Consideration” opent het album met de zwoele zang van Empress Of. Daarmee is de opener ook het nummer waar haar stem het best op uitkomt. Op “Lorelei” opent de actie volledig. Het zwoele thema wordt verder gezet en kan zelfs sexy genoemd worden. Hoewel repetitie op het album een grote rol speelt, worden we door de aanstekelijke ritmes meegenomen. De speciale en dus eerder sexy sfeer vormen een mooie basis voor enkele leuke liedjes. “Preciosa” is hier een perfect voorbeeld van.

Omdat de twee samenwerkingen ver uit elkaar staan, doen ze ongeveer hetzelfde in het geheel. Ze zorgen voor een rustiger en emotioneler intermezzo, dat zo ook zijn plaats krijgt op het album. In het geval van “Kiss Me” moet dat gevoel al snel plaats maken voor een pareltje van jewelste onder de naam “Feminine”. Op zich geen overweldigend nummer qua sfeer, maar eentje dat mooi op het zwoele thema verdergaat. De manier waarop Empress Of zingt en het speciale maar leuke ritme, doen je direct dansen.

We krijgen op het album een mooie combinatie tussen Engels en Spaans. Hierdoor valt de zangeres terug op haar Hondurese roots. Door middel van enkele, grotendeels, Spaanstalige nummers neemt Empress Of ons verder mee. Bijvoorbeeld “Fácil” en “Sucia” zitten qua aanstekelijkheid goed in elkaar, maar hier slaat de herhaling weer toe. Wel passen ze weer mooi binnen het thema van het album. Een laatste hoogtepunt komt er met “Baby Boy”. Het leuke gitaartje brengt nog de wat nodige variatie in de plaat voordat we afsluiten met “What’s Love”.

De elf nummers liggen grotendeels in dezelfde lijn, wat voor een mooie samenhang zorgt. De liedjes, en het album in zijn geheel,  zijn een beetje aan de korte kant en een wat repetitief, maar hebben allemaal hun eigen leuke twist. Het album bewijst niet alle capaciteit van Empress Of, maar toont wel wederom dat de zangeres weet hoe ze leuke popnummers moet maken.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek “Feminine”, ons favoriete nummer van For Your Consideration in onze Plaatje van de Plaat-playlist op Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Empress Of - "Kiss Me" (feat. Rina Sawayama)

Misschien doet de naam Empress Of niet direct een belletje rinkelen, maar doet de naam Rina Sawayama dat ondertussen wel al. Sawayama…
InstagramLiveRecensies

Rina Sawayama @ Ancienne Belgique (AB): Popshow volgens het boekje

Afgelopen weekend greep ze nog net naast de Brit-award van ‘Best New Act’, maar eigenlijk heeft Rina Sawayama die prijs helemaal niet…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Empress Of - "Dance For You"

De Amerikaanse zangeres Empress Of blijft binnen de popwereld nog steeds aardig onderschat, ondanks dat ze al jaren heel sterke nummers uitbrengt….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.