Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Rag’n’Bone Man – “Crossfire”

© CPU – Bert Savels

Een beer van een vent, van kop tot teen getatoeëerd, die opmerkelijk emotionele nummers zingt over het leven; dat kan alleen maar over Rag’n’Bone Man gaan. De Brit oogt misschien wel gevaarlijk, maar is schijnbaar een bijzonder vriendelijke man. In 2017 bracht hij met Human al zijn vierde plaat uit, maar die betekende wel zijn grote commerciële doorbraak. Denk maar aan de titeltrack of “Skin“, waarmee hij tot op de dag van vandaag nog altijd mee wordt geassocieerd. Uiteindelijk verdween Rory Graham, zoals de man echt heet, een hele tijd uit de schijnwerpers om te werken aan een vervolgstuk. Eentje waarvoor de verwachtingen redelijk hoog lagen, aangezien hij blijkbaar nogal makkelijk een hit kon scoren.

Het is uiteindelijk nog maar de vraag of Life by Misadventure die hoge verwachtingen kan inlossen, aangezien de voorafgaande singles ons gemengde gevoelens gaven. Zo kon “All You Ever Wanted” ons wel bekoren, maar waren we genoodzaakt om “Fall in Love Again” en zijn samenwerking met P!nk de grond in te boren. Ook het nieuwe “Crossfire” maakt ons warm noch koud.

Het probleem is natuurlijk dat Rag’n’Bone Man heeft geproefd van het commerciële succes, en daar graag van wil blijven profiteren. Hij heeft dus bij wijze van spreken zijn eerlijke ziel aan de popduivel verkocht en probeert nu telkens grootse radiohits te scoren. Iets dat vanzelfsprekend afdoet aan de kwaliteit van de muziek. Een catchy piano trekt het nummer op gang en waar die klok van een stem op Grahams vorige plaat nog kippenvel kon opwekken, klinkt die nu zeer geforceerd en gepolijst. In de refreinen gaat het de Brit er meer om je te laten dansen en vooral om nog een dag of twee in je hoofd te blijven plakken dan je te raken. We weten nu ondertussen wel waar Rag’n’Bone Man op doelt met zijn nieuwe langspeler, en dat vinden we maar al te jammer.

Komende vrijdag, 7 mei, brengt Rag’n’Bone Man Life by Misadventure uit.

Facebook / Instagram

Ontdek meer nieuwe muziek op onze Spotify!

766 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Rag'n'Bone Man - Life by Misadventure (★): Vechten tegen de verveling

Rag’n’Bone Man is zo’n artiest die in een mum van tijd van de ene naar de andere kant van de populariteitstabellen is…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Rag'n'Bone Man - "Anywhere Away from Here" (feat. P!nk)

‘I’m only human after all’, we zongen het allemaal mee in 2016 toen Rag’n’Bone Man met “Human” een gigantische hit scoorde. De…
FeaturesMuzieknieuwtjes

55 albums om naar uit te kijken in april en mei

Het eerste kwartaal van 2021 loopt ten einde en de lente is eindelijk in het land. Ook de muziekwereld lijkt weer helemaal…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.