Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hallan – “Orwell’s Idyllic Future”

© Tom Westwell

Tegenwoordig kan je vaak door het immer groter wordende aanbod aan kleine postpunkbands door de bomen het bos niet meer zien. Logischerwijs zijn al die bands niet uit hetzelfde hout gesneden en zit er jammer genoeg regelmatig wel eens een groep tussen die beter de versterkers uit zou laten staan. Om te vermijden dat we onze tijd verliezen aan bagger zijn er gelukkig enkele labels die bijna uitsluitend jonge kwaliteitsbands naar voren brengen. Nice Swan Records is er zo eentje. Niet toevallig schoten ze ook met Hallan, jonge postpunkers uit Portsmouth, alweer recht in de roos. Hun vorige single “Hands Up” was al impressionant, maar met “Orwell’s Idyllic Future” gaan ze erop en erover.

De song grijpt je dankzij zijn onheilspellende en duistere gitaarriff al van de eerste seconden stevig vast bij het nekvel, om je nadien meedogenloos mee te sleuren door wat voelt als een futuristische dystopie. De drums galmen heerlijk en zorgen ervoor dat de song niet enkel huiveringwekkend, maar ook opwindend en aangrijpend is. Het strafste moet dan echter nog komen, want het viertal houdt het beste voor het einde. Op een magistrale manier creëren ze net voor de climax een diep verontrustende sfeer door huilende gitaren in het rond te gooien en steeds maar weer ‘Big Brother’s gonna save our soul’ te scanderen. Eng, keihard en perfect uitgevoerd: Hallan is klaar voor het grote werk.

Debuut-ep Reporting Live From The Living Room Floor komt uit op 16 juli.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

40 posts

About author
Ik heb een ongezonde obsessie voor post-punk.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single DEAFDEAFDEAF - "Odes"

DEAFDEAFDEAF is een relatief jonge groep uit Manchester en brengt ons onvervalste postpunk. We horen jullie al denken: ‘Weer postpunk uit Engeland?’…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Roza Parks - "Portrait of a Dancer"

Postpunk of new wave? Sommige donkere postpunk leunt er dichtbij, maar eigenlijk is Roza Parks allesbehalve op zoek naar een hokje. Wel…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Folly Group - "Sand Fight"

We zeggen het al zo vaak, maar postpunk is aan een serieuze opmars bezig. Elke week is er wel een nieuwe Britse…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.