Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hallan – “Orwell’s Idyllic Future”

© Tom Westwell

Tegenwoordig kan je vaak door het immer groter wordende aanbod aan kleine postpunkbands door de bomen het bos niet meer zien. Logischerwijs zijn al die bands niet uit hetzelfde hout gesneden en zit er jammer genoeg regelmatig wel eens een groep tussen die beter de versterkers uit zou laten staan. Om te vermijden dat we onze tijd verliezen aan bagger zijn er gelukkig enkele labels die bijna uitsluitend jonge kwaliteitsbands naar voren brengen. Nice Swan Records is er zo eentje. Niet toevallig schoten ze ook met Hallan, jonge postpunkers uit Portsmouth, alweer recht in de roos. Hun vorige single “Hands Up” was al impressionant, maar met “Orwell’s Idyllic Future” gaan ze erop en erover.

De song grijpt je dankzij zijn onheilspellende en duistere gitaarriff al van de eerste seconden stevig vast bij het nekvel, om je nadien meedogenloos mee te sleuren door wat voelt als een futuristische dystopie. De drums galmen heerlijk en zorgen ervoor dat de song niet enkel huiveringwekkend, maar ook opwindend en aangrijpend is. Het strafste moet dan echter nog komen, want het viertal houdt het beste voor het einde. Op een magistrale manier creëren ze net voor de climax een diep verontrustende sfeer door huilende gitaren in het rond te gooien en steeds maar weer ‘Big Brother’s gonna save our soul’ te scanderen. Eng, keihard en perfect uitgevoerd: Hallan is klaar voor het grote werk.

Debuut-ep Reporting Live From The Living Room Floor komt uit op 16 juli.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

156 posts

About author
(Post)punkboy van de nieuwe generatie.
Articles
Related posts
2023FeaturesInstagramUitgelicht

De 40 beste ep's van 2023

In het digitale tijdperk moet alles steeds sneller en urgenter gebeuren, vandaar dat de ep ook een belangrijker medium wordt om jezelf…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hallan - "Unwomanly Face of War"

Een uitschieter binnen zijn genre kunnen we Hallan moeilijk noemen, maar een lichtpuntje onder postpunkers zijn ze absoluut wel. Hun sound balanceert…
LiveRecensies

Left of the Dial (Dag 1): Zweet als avondmaal

Drie dagen lang wordt de Rotterdamse binnenstad overgenomen door het fijnste ontdekkingsfestival van Nederland, ook wel gekend als Left of the Dial….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.