Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hallan – “Unwomanly Face of War”

© Karl Bailey

Een uitschieter binnen zijn genre kunnen we Hallan moeilijk noemen, maar een lichtpuntje onder postpunkers zijn ze absoluut wel. Hun sound balanceert op het randje van dansbaar en donker, en is vanwege het redelijk snedige tempo ook heel compact. Hoekige moshpitmuziek met een gezonde portie diepgang dus. Ep Reporting Live From The Living Room Floor en nog enkele losse singles deden dan ook her en der al wat stof opwaaien. Een licht enthousiasme onder fans van het genre en een paar positieve recensies leverde hen bovendien op onder andere Left of the Dial een plaatsje op. Met “Unwomanly Face of War” verliezen ze ook allesbehalve een momentum.

“Unwomanly Face of War” is wel een iets minder direct nummer dan we van het viertal gewoon zijn. Met bijna vijf minuten op de klok teert deze single dan ook meer op de spanningsboog dan op directe brutaliteit, en dat gaat de groep best goed af. De band wacht lang genoeg om los te barsten en doen dat dan nog eens heel beheerst ook. Qua intensiteit kan het bovendien ook wel tellen. Op een heel subtiele manier doen ze er namelijk steeds een laagje bovenop met nog enkele elektronische elementen om het nummer wat voller te maken. “Unwomanly Face of War” toont aan dat Hallan aan het groeien is als band en de leden als muzikanten.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

159 posts

About author
(Post)punkboy van de nieuwe generatie.
Articles
Related posts
2023FeaturesInstagramUitgelicht

De 40 beste ep's van 2023

In het digitale tijdperk moet alles steeds sneller en urgenter gebeuren, vandaar dat de ep ook een belangrijker medium wordt om jezelf…
LiveRecensies

Left of the Dial (Dag 1): Zweet als avondmaal

Drie dagen lang wordt de Rotterdamse binnenstad overgenomen door het fijnste ontdekkingsfestival van Nederland, ook wel gekend als Left of the Dial….
2021FeaturesInstagramUitgelicht

De 40 beste ep's van 2021

De ep is een formaat dat hoe langer hoe meer aan relevantie wint. Zeker in tijden waarin albums moeten worden uitgesteld en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.