Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hallan – “Hands Up”

© Tom Westwell

Als je de Foo Fighters-hetze probeert te ontlopen  – of gewoon extra wil genieten van het betere gitaarwerk –, ben je bij de Britse postpunkgroep Hallan aan het juiste adres. Wie en wat er achter deze groep schuilgaat, legden we alreeds bloot. Een halfjaar na de track “Modern England” ligt er echter al nieuw werk op de planken. “Hands Up” is namelijk de voorbode van Hallan’s debuut-ep Reporting Live From The Living Room Floor die verschijnt op 16 juli. Nice Swan Records verzorgt wederom de release en net zoals bij “Modern England” zit ook Rob Quickenden achter de knoppen.

Deze formule blijkt opnieuw te werken, want het nummer doet hetgeen waar elke concertliefhebber naar snakt:  het groovet, bevat met de zin ‘I lift it up and the floor is mine’ een gezonde dosis catchiness en nestelt zich bijgevolg na één luisterbeurt in je prefrontale cortex. De gitaarpartijen doen bijwijlen denken aan de Amerikaanse rockband Allah-Las, waardoor de psychedelica nooit veraf is. Verder predikt frontman Conor naar het goede voorbeeld van Grian Chatten in “A Hero’s Death”, nogmaals het bewijs dat Fontaines D.C. op muzikaal niveau de afgelopen tijd het één en ander in gang stak bij onze overzeese geburen.

Hopelijk verdwijnt het tot mythische proporties verheven coronabeestje snel uit onze contreien, zodat we de Britse jonkies tegen hun ep-release de Club of Marquee op Pukkelpop of Dour mogen zien afbreken. Met “Hands Up” hebben ze alvast een potentieel live-anthem beet. Thumbs up, lads and gents!

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Geese - "Projector"

Je hoort wel vaker dat een nieuwe postpunkband de volgende grote smaakmaker zal worden en meer dan eens is dat statement vrij…
AlbumsRecensies

TV People - Nothing More (★★★½): Donderslag bij donkere hemel

Nauwlettend hielden we de voorbije maanden het parcours van TV People in de gaten, een gloednieuwe band uit Dublin. Niet dat er…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Bikini Body - "Daily Mail"

‘Post-gutter-skunk-funk’, zo omschrijft Bikini Body zichzelf. Maar eigenlijk past deze band perfect binnen de enorme golf aan Britse postpunk die de laatste…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.