Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Twenty One Pilots – “Choker”

© CPU – Lies Borgers

Binnen drie weken ligt de langverwachte zesde plaat Scaled and Icy van Twenty One Pilots in de rekken en daar krijgen we vandaag een tweede voorproever uit. Het duo uit Columbus scoorde vijf jaar geleden een wereldhit met het nummer “Stressed Out“, waardoor ze ook in het popcircuit een graag geziene gast werden. Door steeds weer nieuwe elementen in hun muziek te steken blijft de groep het spannend houden en dat is ook op hun nieuwe plaat niet anders. Scaled and Icy nam het duo gescheiden van elkaar op en dat zorgt toch voor een nieuwe dynamiek. Nadat de groep eerder deze maand met energiebommetje “Shy Away” gretig uit de startblokken kwam, kiest Twenty One Pilots op “Choker” voor een rustigere aanpak.

De snedige drums in de intro doen vermoeden dat “Choker” het volgende energieke anthem zou worden, maar niets is minder waar. Het nummer is een zeer gelaagde en weldoordachte compositie waarin hectiek en rust knap met elkaar worden verweven. Er gebeurt veel in de drie minuten en drieënveertig seconden, maar alles vloeit netjes in elkaar over waardoor je als luisteraar ook na een aantal luisterbeurten steeds weer nieuwe dingen blijft ontdekken. De hitlijsten zullen ze met “Choker” vermoedelijk niet veroveren, maar het nummer zal ongetwijfeld warm onthaald worden door de ‘Clique’.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1361 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Ook Twenty One Pilots en Faith No More naar Rock Werchter 2022!

Terwijl festivalliefhebbend België met ingehouden adem wacht op de eerste namen van Pukkelpop 2021, maakt Rock Werchter vrolijk de affiche voor 2022…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Twenty One Pilots - Scaled and Icy (★★★★): Heel toegankelijk, enorm goed

Bandito’s wereldwijd verheugen zich, want het nieuwe album van Twenty One Pilots is uit! Drie jaar na het indrukwekkende Trench reist het…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Twenty One Pilots - "Saturday"

Twenty One Pilots is volop aan een comeback bezig. Trench, het laatste album van het Amerikaanse duo, dateert alweer van 2018 en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.