Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Twenty One Pilots – “Shy Away”

©CPU – Chris Stessens

Twenty One Pilots landt vandaag met een hele dosis nieuws. Het Amerikaanse duo rond Josh Dun en Tyler Joseph scoorde in 2016 en 2017 wereldhits met de nummers “Stressed Out” en “Heathens”, die beiden wekenlang de hoogste regionen van de hitlijsten domineerden. Het betekende tegelijk ook hun doorbraak bij een mainstreampubliek en leverde hen ‘en passant’ ook nog eens een felbegeerde Grammy Award op. Met Trench groeiden ze drie jaar geleden definitief door naar de absolute top en konden ze hun status als headliner in het festivallandschap verzilveren. Deze zomer weer geen Rock Werchter voor het duo, maar met Scaled and Icy brengen ze op 21 mei wel hun langverwachte zesde plaat uit. En omdat goed nieuws zelden alleen komt, lossen ze met “Shy Away” meteen een eerste voorsmaakje.

Twenty One Pilots verkent bij elke nieuwe plaat graag nieuwe oorden, maar op “Shy Away” lijken ze toch terug wat meer naar hun begindagen te keren. De feeling van het nummer doet sterk terugdenken aan Twenty One Pilots en Vessel, al sluipen er natuurlijk ook heel wat nieuwe accenten in de muziek. Zo zorgt de elektrische gitaar voor een leuke dynamiek die mooi aansluit bij de rest van de instrumentatie. Het refrein is bovendien ook een echte oorwurm die je na de zoveelste luisterbeurt nog steeds even makkelijk meeneemt en niet weet te vervelen. Voor de mensen die de band pas leerden kennen met de albums Blurryface en Trench, zal “Shy Away” even wennen zijn, maar aan enthousiasme en energie heeft de band in al die jaren nog steeds niet ingeboet.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1362 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Ook Twenty One Pilots en Faith No More naar Rock Werchter 2022!

Terwijl festivalliefhebbend België met ingehouden adem wacht op de eerste namen van Pukkelpop 2021, maakt Rock Werchter vrolijk de affiche voor 2022…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Twenty One Pilots - Scaled and Icy (★★★★): Heel toegankelijk, enorm goed

Bandito’s wereldwijd verheugen zich, want het nieuwe album van Twenty One Pilots is uit! Drie jaar na het indrukwekkende Trench reist het…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Twenty One Pilots - "Saturday"

Twenty One Pilots is volop aan een comeback bezig. Trench, het laatste album van het Amerikaanse duo, dateert alweer van 2018 en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.