Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Twenty One Pilots – “Shy Away”

©CPU – Chris Stessens

Twenty One Pilots landt vandaag met een hele dosis nieuws. Het Amerikaanse duo rond Josh Dun en Tyler Joseph scoorde in 2016 en 2017 wereldhits met de nummers “Stressed Out” en “Heathens”, die beiden wekenlang de hoogste regionen van de hitlijsten domineerden. Het betekende tegelijk ook hun doorbraak bij een mainstreampubliek en leverde hen ‘en passant’ ook nog eens een felbegeerde Grammy Award op. Met Trench groeiden ze drie jaar geleden definitief door naar de absolute top en konden ze hun status als headliner in het festivallandschap verzilveren. Deze zomer weer geen Rock Werchter voor het duo, maar met Scaled and Icy brengen ze op 21 mei wel hun langverwachte zesde plaat uit. En omdat goed nieuws zelden alleen komt, lossen ze met “Shy Away” meteen een eerste voorsmaakje.

Twenty One Pilots verkent bij elke nieuwe plaat graag nieuwe oorden, maar op “Shy Away” lijken ze toch terug wat meer naar hun begindagen te keren. De feeling van het nummer doet sterk terugdenken aan Twenty One Pilots en Vessel, al sluipen er natuurlijk ook heel wat nieuwe accenten in de muziek. Zo zorgt de elektrische gitaar voor een leuke dynamiek die mooi aansluit bij de rest van de instrumentatie. Het refrein is bovendien ook een echte oorwurm die je na de zoveelste luisterbeurt nog steeds even makkelijk meeneemt en niet weet te vervelen. Voor de mensen die de band pas leerden kennen met de albums Blurryface en Trench, zal “Shy Away” even wennen zijn, maar aan enthousiasme en energie heeft de band in al die jaren nog steeds niet ingeboet.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1326 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Twenty One Pilots - "Choker"

Binnen drie weken ligt de langverwachte zesde plaat Scaled and Icy van Twenty One Pilots in de rekken en daar krijgen we vandaag…
FestivalnieuwsInstagramMuzieknieuwtjes

Eerste 21 namen Rock Werchter 2021: Thom Yorke, Pixies, Gorillaz, Royal Blood, alt-J en veel meer

Onverwacht was het niet dat Rock Werchter dit jaar niet door ging, maar verdrietig waren we nog steeds. Een groot deel van…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Ook Twenty One Pilots herbevestigd voor Pinkpop 2021

De line-up van Pinkpop 2021 begint ook zijn eerste geheimen prijs te geven. Een week geleden was er de aankondiging dat Red…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.